Acasa / Economic / Investițiile chinezilor în Gorj, dezbătute de Boza la conferința Centrului Român al Energiei

Investițiile chinezilor în Gorj, dezbătute de Boza la conferința Centrului Român al Energiei

În perioada 8-10 noiembrie, reprezentanți ai CE Oltenia au participat la conferința ministerială, dar și la expoziția dedicată energiei, în cadrul formatului de cooperare China – Statele Europei Centrale și de Est („16+1”). Evenimentul a fost organizat de Centrul Român al Energiei – CRE, organizație care facilitează integrarea instituțiilor din domeniul energetic românesc în programele structurilor și instituțiilor europene reprezentative.

Conferința a urmărit, potrivit reprezentanților CEO, identificarea de oportunități comune pentru dezvoltarea cooperării în proiecte din domeniul energiei. Tematica abordată a vizat posibilități de cooperare financiară, comercială, investiții, eficiență energetică etc. În cadrul dezbaterilor, a fost prezentată maniera în care se face politica energetică în China și intenția acestei țări de a continua să ofere oportunități de dezvoltare a colaborării cu țările din regiunea Europei Centrale și de Est. Negocierile cu partea chineza pentru proiectele comune de infrastructură energetică din România au fost deblocate în acest an, inclusiv colaborarea CE Oltenia cu chinezii pentru construirea unui grup nou la Rovinari. Pe acest subiect, următoarea întâlnire este programată la sfârșitul lunii noiembrie. Negocierile purtate urmăresc un rezultat avantajos pentru ambele părți, susțin oficiali din CE Oltenia.

17 țări participante

În cadrul expunerilor, reprezentanții CE Oltenia au prezentat proiectele de mediu implementate la nivelul centralelor componente și faptul că energia produsă în România pe bază de lignit respectă actualele prevederi legislative ale directivelor europene. Sorin Boza, managerul CE Oltenia, a afirmat că întâlnirea a fost una reușită, mai ales că au participat oficialități din 17 țări. „Nivelul la care s-a derulat acest forum de afaceri a demonstrat că România poate găzdui un dialog internațional pe teme energetice, în scopul creării de parteneriate nu doar bilaterale, ci și regionale, conlucrând pentru construirea unei energii globale moderne, eficiente și sustenabile”, a susținut Boza.

Un comentariu

  1. Bozo, tu nu poti sa alimentezi cu carbune grupurile existente dar daca mai vine si un rup de 600 MW! Sti in ce te bagi? La mintea ta……

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*