Acasa / Economic / Iriza, Weber și Cârciumaru, alături de sindicaliștii CEO în Plenul Senatului. „Complexul va fi scutit de plata a peste 20 de milioane de lei”

Iriza, Weber și Cârciumaru, alături de sindicaliștii CEO în Plenul Senatului. „Complexul va fi scutit de plata a peste 20 de milioane de lei”

Senatorul Florin Cârciumaru nu se dă bătut în lupta pentru Complexul Energetic Oltenia. Alături de colegii din Parlament Scarlat Iriza și Mihai Weber, președintele PSD Gorj a introdus pe ordinea de zi proiectul de modificare a legii care înlesnește achiziționarea certificatelor de CO2.

„Colegii mei din Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale și Comisia economică, industrii și servicii au dat raport comun de admitere proiectului privind modificarea Legii 220/2018 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, în sensul exceptării de la plata certificatelor verzi a consumului de energie electrică pentru extracţia, prepararea și manipularea cărbunelui.

Proiectul inițiat de către mine și colegii mei parlamentari social-democrați Scarlat Iriza și Mihai Weber ajută mult Complexul Energetic Oltenia, companie care este nevoită să cheltuie sume impresionante pentru achiziția de certificate verzi și, mai ales, certificate de dioxid de carbon. Prin aceste modificări susținute de parlamentarii gorjeni ai PSD, Complexul Energetic Oltenia va fi scutită de plata a peste 20 de milioane de lei, reprezentând certificate verzi pe care producătorul de energie pe cărbune este obligat să le achiziționeze pentru energia produsă pentru consumul propriu. La ședința comună a celor două Comisii permanente ale Senatului, proiectul de lege a fost susținut, astăzi, de către liderii de sindicat din minerit și energie Dumitru Pârvulescu, Nelu Roșca, Gabriel Căldărușe, Nicolae Bădița, Bebe Bârsanu, Dumitru Grofu și Ovidiu Priporeanu”, a declarat Florin Cârciumaru.

După raportul comun de admitere acordat de cele două Comisii din Senat, proiectul de modificare a Legii 220/2018 urmează să fie votat în Plenul Senatului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*