Acasa / Economic / Leoni , inaugurare oficială. 500 de persoane angajate, urmează alte 300

Leoni , inaugurare oficială. 500 de persoane angajate, urmează alte 300

Parcul Industrial de la Sadu, din nou productiv. LEONI Wiring Systems Pitești a deschis oficial fabrica-satelit din Bumbești-Jiu. Cu aproximativ 500 de angajați la activ, societatea are în plan să se extindă la 800 de angajați până în 2019.

Leoni a luat locul celor de la Pirelli preluând contractul de închiriere privind halele industriale. Producția propriu-zisă a demarat încă de pe data de 15 ianuarie 2018 însă inaugurarea inițială a avut loc abia ieri. La eveniment au participat pe lângă echipa de conducere a companiei și autoritățile locale și județene. „Dacă anul trecut vorbeam doar de un proiect de principiu, iată că a venit ziua în care putem spune că aici lucrează sute de oameni care își câștigă traiul decent. Este o premiere pentru județul Gorj această industrie de automotive pentru că noi nu am lucrat în acest sector dar se vede că se poate”, a declarat Cosmin Popescu președintele Consiliului Județean Gorj.

Gură de oxigen pentru primărie

Edilul localității Bumbești Jiu susține că dechiderea punctului de lucru în oraș este o binecuvântare pentru ei. Gura de oxigent vine din colectarea taxelor și impozitelor locale. „Din punct de vedere economic pentru Bumbești Jiu este un balon de oxigen. Ajung mai mulți bani și la buget pentru că cei 40% din impozitul pe venit al celor 500 de locuri de muncă vin spre noi. Făcând o analiză economică pot să spun că, chiar și așa, încă nu am reușit să echilibrăm deficitul economic creat după aplicarea noului Cod Fiscal”, a declarat Constantin Bobaru, primarul din Bumbești Jiu.

Investiții de 800 mii de euro

Leoni este furnizor global de soluții de management al energiei și datelor în domeniul construcțiilor de autovehicule și alte domenii industriale. Noua fabrică și-a început producția cu 3 familii de cablaje motor pentru clienții Dacia și Renault-Nissan. Până la sfârșitul anului 2018, Leoni va investi în total 750.000 euro în adaptarea halelor la specificul de producție, duplicarea echipamentelor și utilajelor tehnice, precum și în amenajarea unui spațiu de sport și relaxare pentru angajați. Compania estimează că, începând cu toamna acestui an, va lărgi portofoliul de produse cu încă două familii de cablaje motor pentru modelele actuale de mașini Dacia. Noua fabrică Leoni din Bumbești-Jiu are, în acest moment, aproximativ 500 de angajați, urmând ca numărul acestora să crească la 650 până la sfârșitul anului, în contextul creșterii si diversificării producției. ”Ne bucurăm să deschidem noua fabrică-satelit din Bumbești-Jiu și suntem încrezători în potențialul său de dezvoltare. Aceasta face parte din strategia Diviziei de Sisteme de Cabluri Leoni (Wiring Systems Division – WSD) în Europa de Est. Noua fabrică-satelit din Bumbești-Jiu vine într-un moment important în dezvoltarea fabricii Leoni Pitești. Pe măsură ce volumul și diversitatea comenzilor au crescut, s-a simțit nevoia extinderii capacității de producție”, a declarat Domnul Ralf Singmann, Head Plant Manager Europe, LEONI Wiring Systems Division.

Beneficii pentru angajați

Motivarea angajaților se face mai mult prin bonusuri acordate, salariul acordat fiind în mare parte cel de bază. „Personalul angajat în firmă are pe lângă salariu bonusuri pentru motivarea angajaților, plus alte beneficii gen Cadoul pentru echipa lunii. Asigurăm și transport- o parte noi, o parte pentru angajați. Mai avem o zonă de relaxare pe care o pregătim și o zonă de sport dedicată angajaților. Am avut un mare ajutor de la Agenția pentru Ocuparea Forțelor de Muncă din Gorj și nu am întampinat probleme de angajare”, a declarat LidiaȚonea, Managing Director, LEONI Wiring Systems Pitești.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*