Acasa / Economic / Lider de sindicat din CEO : „Ne mai mirăm că facem stop cardiac și infarct. Este un stres continuu“

Lider de sindicat din CEO : „Ne mai mirăm că facem stop cardiac și infarct. Este un stres continuu“

Ion Popescu, lider de sindicat în cariera Jilț, consideră că decesele angajaților Complexului Energetic Oltenia (CEO) din ultima perioadă se datorează condițiilor precare de muncă și a lipsei de investiții, care generează un grad ridicat de stres: „Din 2012 nu s-au mai făcut investiții nici în utilaje, nici în transportoare, nici în condiții de muncă. Au fost dați mereu oameni afară. Condițiile de muncă sunt sub orice critică. Pe transportoare și utilaje nu mai este personal suficient. La serviciu sunt foarte multe probleme. Dacă ești lăcătuș mecanic și răspunzi de o bandă de transport care este peticită cu spărturi. Nu sunt reductoare, role, motoare. Să stai opt ore din opt ore în poziție de drepți, timp de șapte zile din șapte și să supraveghezi ne mai mirăm că facem stop cardiac și infarct. Este un stres continuu“.

„Totul se repercutează asupra organismului“

Liderul de sindicat susține că și mediul de muncă este foarte greu, motiv pentru care trebuie să se ia în calcul reducerea vârstei de pensionare: „Parlamentarii români nu ne-au băgat în seamă. După 50 de ani și 30 de ani de carieră, prin nămol, călduri sufocante, praf și zgomot este greu să reziști în continuare. Totul se repercutează asupra organismului. Ne mirăm că de ce suntem bolnavi după 50 de ani. Este normal să se întâmple acest lucru. Suntem oameni. În ultima perioadă, ca să ducem un venit mai bun acasă lucrăm sâmbăta și duminica, ceea ce este foarte dificil“.

Un comentariu

  1. Nea liderule de sindicat , la cata grasime ai pe tine tu faci infarct si in somn . Stai linistit , nu te agita prea tare ca ti iese slanina pe sub guler .

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*