Acasa / Economic / Lider din CEO, atac la Dăncilă!

Lider din CEO, atac la Dăncilă!

Unul dintre liderii sindicali, Manu Tomescu, a taxat Legea pensiilor, spunând că Guvernul a lăsat salariații la mâna angajatorilor în ceea ce privește încadrarea în grupele de muncă.

”Doamna Prim-Ministru, Viorica Dăncilă, ne spune că noua lege a pensiilor va rezolva inechitățile din sistem! Legea făcută de Guvernul și Parlamentul României stabilește criteriile și metodologia de încadrare în condiţii speciale, dar lasă angajatorii să fie inițiatori ai demersurilor ce duc la încadrarea în anumite condiții a locurilor de muncă din propria unitate, angajatori care la rândul lor au scopul economic de a-și reduce costurile cu forța de muncă!

Eu întreb, de ce munca noastră e considerată mai puțin periculoasă și vătămătoare, decât a altor categorii profesionale, a căror locuri de muncă sunt recunoscute și încadrate, ca locuri de muncă în condiții speciale!

Îi întrebăm pe cei din Guvernul României, Ministerul Muncii și Ministerul Energiei! Este echitabil și drept ca minerilor și energeticienilor să nu le fie recunoscute grupele de muncă și alte drepturi, doar pentru ca această companie să își poată achita BIRURILE (certificate verzi, certificate de CO2 și alte taxe și impozite fiscale) impuse de U.E și Statul Român?”, a scris acesta pe pagina sa de socializare.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*