0.7 C
Târgu Jiu
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăEconomicLiderul FNME: Planul de restructurare al CEO ar trebui anulat

Liderul FNME: Planul de restructurare al CEO ar trebui anulat

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, a declarat că Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia nu trebuie modificat, ci chiar anulat.

Planul, în forma inițială, nu mai este de actualitate, având situația din domeniul energetic și problemele cu care se confruntă statele din Europa, în ceea ce privește asigurarea energiei electrice și a gazelor naturale. Prin urmare, orice sursă de producere a energiei va trebui să fie conservată și nu închisă, astfel încât să poată fi oricând activată în caz de nevoie.

Având în vedere situația în care ne aflăm de ceva vreme și perspectivele, Planul de restructurare și decarbonare trebuie să fie anulat. Nu știu dacă cineva va lua această decizie, dar altă cale nu este. Dacă CEO își va menține în anii următori aceiași parametri de producție nu va avea cum să închidă capacități și să reducă din personal, așa cum prevede Planul de restructurare și decarbonare”, a declarat, la o televiziune locală, Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Cu toate acestea, anularea Planului de restructurare ar presupune, teoretic, negocieri cu șefii Comisiei Europene. De altfel, Comisia Europeană a aprobat Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia, având în vedere că societatea este beneficiara unor ajutoare financiare de stat. În schimbul banilor folosiți, în special, pentru plata certificatelor de CO2, Complexul Energetic Oltenia și-a asumat un plan de închidere de capacități, reducerea numărului de angajați și realizarea de noi investiții. Planul ar trebui să fie pus în aplicare până în 2026. România luptă pentru renegocierea lui.

Export record de energie electrică! CEO, codaș

0
România a înregistrat un export record de energie electrică, însă Complexul Energetic Oltenia este codaș...

De unde vin banii pentru Planul de investiții al CEO

0
Banii pentru realizarea Planului de investiții al Complexului Energetic Oltenia în carierele miniere vor proveni...

Noi demiteri la Complexul Energetic Oltenia

0
  Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat, în ședința de guvern de joi, noi demiteri la...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!