Acasa / Economic / Mai mult de jumătate dintre salariații CEO vor beneficia de salarii mai mari

Mai mult de jumătate dintre salariații CEO vor beneficia de salarii mai mari

Procesul de acordare a claselor salariale angajaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) se apropie de final, termenul limită fiind 10 februarie. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a precizat că mai mult de jumătate dintre salariații CEO vor beneficia de creșteri salariale: „În jur de 7.000-8.000 de salariați vor beneficia de creșteri salariale. Este vorba, în primul rând de salariații cu cele mai mici clase care vor primi cele mai multe clase, dar și cei cu un număr mediu de clase. În această etapă nu se vor acorda creșteri salariale personalului de conducere“.

Nu se vor elimina discrepanțele salariale între unitățile din cadrul CEO

Liderul de sindicat susține că se va realiza, în această etapă, doar o armonizare salarială în interiorul unei unități, nu și între unitățile din cadrul CEO. Asta înseamnă că se vor menține dezechilibrele salariale. De exemplu, salariații de la termocentrala Rovinari, cea mai performantă din cadrul Complexului, primesc salarii mai mici decât colegii lor, care au aceeași meserie, de la termocentrala Ișalnița. „Va avea loc o armonizare în interiorul unității. Se vor menține dezechilibrele între unități, care se mențin de înființarea Complexului. Acum a avut loc doar o armonizare în interiorul unei unități, nu și între acestea“, a precizat Dumitru Pârvulescu. Acesta consideră că o echilibrare salarială se poate face doar printr-o decizie managerială: „Doar printr-o hotărâre managerială se poate face o echilibrare între unitățile din cadrul Complexului, altfel nu este posibil, pentru că intervine subiectivitate și fiecare trage pentru oamenii lui“.

Suma de 24 de milioane de lei alocată de către conducerea CEO pentru creșterea salariilor a fost împărțită la numărul de salariați și a rezultat o medie anuală de 1807 lei/anual pentru fiecare salariat. În continuare, pentru fiecare unitate s-a alocat o sumă în funcție de numărul de salariați pe care-i are.

Un comentariu

  1. NU MAI MANCA TI RAHAT CU APA RECE ,SUNT MEMBRU IN FNME,MIA TI PUS AM AVUT 1822 IN NOIEMBRIE 2017 SI IN DEC AM PRIMIT 4.3 DE BANI ,SA AJUNS LA 1863,SI ACUM IN FEB.MI ATI MARIT LA 1900.LEI NESIMTITILOR,NU VA MAI SUPORT…DACA ESTE NEVOIE IMI DAU SI NUMELE… 3432,COD MATRICOL…CAUTATI SI AFLATI SINGURII

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*