33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăEconomicMaioreanu cere investiții în carierele miniere

Maioreanu cere investiții în carierele miniere

Un fost secretar de stat în Ministerul Energiei cere investiții, de urgență, în carierele miniere din Complexul Energetic Oltenia. Acesta este Andrei Maioreanu, care ani de zile a activat în domeniul minier și în cel hidroenergetic.

În opinia lui Andrei Maioreanu, este nevoie de investiții constante în sectorul minier, având în vedere că va mai fi nevoie de câțiva ani de energia pe bază de cărbune. Asta pentru că va dura până când termocentralele pe lignit ale Complexului Energetic Oltenia să fie înlocuite cu grupuri pe gaze naturale, grupuri nucleare, sau alte tipuri de sisteme de producere a energiei.

Andrei Maioreanu a declarat că lumea își aduce aminte de Complexul Energetic Oltenia doar în momentele critice pentru Sistemul Electroenergetic Național. Este vorba de perioada de iarnă și cea caniculară din timpul verii, cum este cazul acum. „Nu ai cum să produci cărbune pentru termocentrale, fără investiții în sectorul minier. Este nevoie de Hotărâri pentru exproprieri, necesare extinderilor de fronturi de lucru. Acum se va trece de perioada critică și iar o să se uite de cărbune și de termocentralele din Oltenia, din păcate.

Dacă este un plan cu domeniul energetic, trebuie să pregătești permanent lucrurile, să te poți baza la orice oră pe capacitățile pe care le ai. Iar în carierele miniere și la grupurile pe bază de cărbune nu ai cum să nu faci, în mod constant, aceste investiții, pentru că, altfel, plătești prețul pentru lucrurile care nu au fost făcute la timp. Lumea și-a mai schimbat optica față de cărbune, cum este cazul Ordonanței privind decarbonizarea și sper să rămână așa, pentru că, cel puțin o perioadă, nu se va putea fără centralele pe bază de lignit ale Complexului Energetic Oltenia”, a declarat Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei.

Semnal de alarmă tras de un sindicalist de la Cariera Roșia

0
Un sindicalist din Complexul Energetic Oltenia, angajat al Carierei Miniere Roșia, se teme de lipsa...

Șefii CEO spun că efectele închiderii Carierei Roșia se vor vedea la toamnă

0
Șefii Complexului Energetic Oltenia spun că vor fi probleme cu stocurile de cărbune, dacă nu...

Weber: „Dezastrul din Oltenia, evitat în ultimul moment”

0
Deputatul de Gorj, social democratul Mihai Weber, face bilanțul ultimei sesiuni parlamentare. A fost o...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!