Membrii CA şi AGA, aleşi contra cost

0
10

Dacă se va lua o decizie de selectare a administratorului pentru asigurarea managementului la Minprest, va intra în competiţie! Este vorba de actualul director general, Gabriel Giorgi, confirmarea acestuia fiind făcută în condiţiile în care reprezentanţii Adunării Generale a Acţionarilor şi ai Consiliului de Administraţie au solicitat selectarea membrilor CA şi AGA. Acest lucru nu înseamnă decât o cheltuială în plus pe spatele Minprest!

La una din şedinţele Adunării Generale a Acţionarilor şi a Consiliului de Administraţie s-a făcut o solicitare către conducerea unităţii prestatoare de servicii, prin care acesta era informat cu privire la faptul că doreşte a se face selecţia membrilor CA şi AGA. În aceste condiţii, conducerea Minprest susţine că solicitarea celor din Consiliul de Administraţie s-ar putea face doar în condiţiile în care administratorii societăţii cer şi o componentă variabilă la remuneraţia pe care o au. Directorul General al unităţii nu este de acord cu această selecţie, ca urmare a faptului că s-ar produce o cheltuială suplimentară. „Este o solicitare a Adunării Generale a Acţionarilor şi a Consiliului de Administraţie privind în primă fază selectarea membrilor CA, este o prevedere în Ordonanţa 109, dar nu este obligatorie pentru unitatea noastră. Din ceea ce ştiu eu, în ordonanţă se prevede faptul că se face o selecţie doar în cazul în care administratorii solicită şi o componentă variabilă, la remuneraţia pe care o au în prezent. Din punctul meu de vedere nu trebuie să se facă această selecţie, legea nu o impune, iar eu ca şi director nu sunt de acord, s-ar produce o cheltuială suplimentară”, a explicat şeful Minprest. În plus, această selecţie ar însemna organizarea unei proceduri de licitaţie, pentru a se încheia un contract cu o firmă care să realizeze selecţia dorită de conducerea Consiliului de Administraţie şi AGA.

Selecţie fără bani

Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, susţine că dacă s-ar ajunge la selecţia de administrator, el ar participa la concurs, această procedură putând fi realizată şi de către acţionarul majoritar, în speţă de către CE Oltenia. Dar? Fără bani! „Dacă se ia decizia de selecţie de administrator, pentru asigurarea managementului unităţii, bineînţeles că voi participa. Această selecţie se poate face fără bani de către acţionarul majoritar CE Oltenia”, a spus şeful Minprest. Preşedintele Consiliului de Administraţie, Ion Surdu, nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi detalii pe marginea acestei intenţii de a face selecţie de membri contra cost la Minprest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here