spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEconomicMina Tehomir va da cărbune şi în 2013

    Mina Tehomir va da cărbune şi în 2013

    Mina Tehomir va funcţiona şi în 2013! Declaraţia a fost făcută la Acces Tv de către preşedintele PDL Gorj Ion Ruşeţ, care a mai precizat că majoritatea salariaţilor din subteranul Tehomir vor apuca condiţiile de pensionare şi vor fi pensionaţi.

    Invitat la Acces Tv, preşedintele democrat Ion Ruşeţ a declarat ferm că Mina Tehomir se află pe ultima turnantă. Chiar dacă se află în această situaţie, Ruşeţ a pus accent pe faptul că „majoritatea angajaţilor vor apuca condiţiile de pensionare şi vor fi pensionaţi”. Cu peste 100 de salariaţi la care se mai adaugă alţi 60, Ion Ruşeţ este convins că Mina Tehomir va ajunge să funcţioneze şi în 2013 şi asta ca urmare a faptului că a fost deschis un nou abataj. Vorbind de subteran, spre deosebire de minele din alte zone ale judeţului, cea din Tehomir funcţionează pe profit. Explicaţia a fost dată de Ruşeţ, care a precizat că „Tehomir a avut o altă situaţie. Când s-a închis Dragoteşti, Mătăsari şi Timişeni s-a lucrat cu mult cap şi bună organizare. Tehomir a luat piesele, fierul, subansamble, tot ce a avut nevoie şi pe care le-au folosit. Îi felicit pentru faptul că au găsit soluţii în tăcere şi Tehomir nu s-a închis în 2004, nu s-a închis în 2011 şi nu se va închide în 2012”. Planificată a funcţiona pe anul 2012 cu o producţie de 450.000 tone cărbune pentru luna martie minerii din Tehomir trebuie să dea o producţie de 35.000 de tone. Aşa cum a declarat Ion Ruşeţ, deschiderea abatajului frontal 15/3 face ca Mina Tehomir să funcţioneze şi în 2013.

    Planificată pentru închidere

    Surse din cadrul CE Turceni au precizat că mina era planificată a se închide la finele anului 2012. Conform aceloraşi surse, deschiderea abatajului, dar şi faptul că mina este profitabilă, toate acestea vor face ca în noua entitate ce se va înfiinţa CE Oltenia, reprezentanţii ei să decidă ce măsuri vor lua faţă de subteranul din Tehomir.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: