Acasa / Economic / Minerii din CEO, concedii medicale pe bandă rulantă!  
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Minerii din CEO, concedii medicale pe bandă rulantă!  

Sindicaliştii de la EMC Roşia îi cer sprijin ministrului EnergieiÎn primele șase luni ale acestui an, au fost eliberate 6.607 concedii medicale pentru angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO). Potrivit conducerii CJAS, în lunile mai și iunie, numărul angajaților CEO care au intrat în medical a crescut cu 30%.

Daniel Șurlea, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, a declarat că în lunile mai și iunie, media concediilor medicale date pacienților a crescut cu peste 5% față de media lunară a concediilor medicale acordate în primele patru luni ale anului. „În total, în primele șase luni ale acestui an, au fost 18.943 concedii medicale, din care 6.607 la CEO. Există o creștere de 5% în mai și iunie față de primele patru luni, dar la CEO creșterea este de 30% în mai și 25% în iunie. Sperăm ca în cazul creșterii numărului de concedii medicale eliberate pentru angajații CEO, cu mult peste media celorlalte cazuri, să nu aibă legătură cu disponibilizările făcute la nivelul Complexului Energetic! Din analizele făcute, aAm constatat că foarte multe dintre aceste concedii sunt pentru perioade de 90 de zile sau chiar mai mari”, a spus Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj. Nu de puține ori unii dintre angajați își iau concediu medical fără să fie bolnavi, însă riscă multă. Amenzile pe care le pot lua medicii care prescriu fără bază reală un concediu medical sunt mari! „Rugăm medicii prescriptori să respecte prevederile legale privind acordarea concediilor medicale și atragem atenția asupra faptului că amenzile pentru medicii care nu respectă legea se pot ridica până la 5000 de lei”, spun cei de la CJAS Gorj. Cele mai multe concedii medicale au fost eliberate de medicii ortopezi.

3 comentarii

  1. Băi Șurlea tu ori ești prost ori nărod ori amândouă ? Cum poți spune că au fost 6000 și ceva de medicale când CEO-ul mai are nici 15000 de oameni băi orbu dracu ? Cine măta a lucrat în timpul ăsta răpciuga dracu ce ești ?

  2. minerii si energeticien sunt oameni bolnavi si batrani,de asta se inbolnavesc bai surlea,nu stau la birou cu aer conditionat,stau in cizme si caldura,,

  3. Surlau, te rog, sa mergi si tu sa lucrezi intr-o cariera miniera numai 3 saptamani pe perioada de vara si 3 saptamani pe perioada de iarna si atunci sa vorbesti cand te doare toate incheieturile, nu acum cum vorbesti ca un prost ori ca un politruc prost, ori poate chiar esti prost si ai limba buna sa lipesti afisele electorale, ca fonduri nu va mai doneaza si de asta afisele dispar

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*