spot_img
9.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicMinerii din Tehomir o sărbătoresc pe Sfânta Varvara

    Minerii din Tehomir o sărbătoresc pe Sfânta Varvara

    Minerii din Tehomir sunt singurii care încă mai păstrează cu sfinţenie tradiţiile, motiv pentru care de Ziua Minerului vor organiza un eveniment cu totul deosebit. Astfel, de ziua lor, cei 200 de ortaci vor aduce un omagiu colegiilor căzuţi la datorie, în subteran, dar şi ocrotitoarei lor, Sfânta Varvara. La un an de la promisiunile făcute, minerii din CE Oltenia sărbătoresc pe 4 decembrie Ziua Minerului fără a avea un lăcaş în care să se roage.

    Cei aproximativ 200 de mineri ce zi de zi coboară în subteranul Minei Dragoteşti aşteaptă ziua de patru decembrie pentru a aduce un omagiu Sfintei Varvara, cea care-i ocroteşte atunci când coboară în adâncul pământului pentru a da cărbune. Slujba de prăznuire îi va readuce în atenţia celor prezenţi, pe cei peste 50 de mineri care au trecut în nefiinţă. Liderul minerilor din Dragoteşti, Marin Zamfir a declarat că tot ce-şi doreşte este ca subteranul să funcţioneze în continuare încât toţi ortacii să ajungă să iasă la pensie. „Facem demersuri pentru ca Mina Tehomir să aibă viaţă cât mai lungă, încât toţi salariaţii să iasă la pensie inclusiv cei care au 15 ani de activitate în condiţii speciale”, a precizat Marin Zamfir. Declaraţiile acestuia sunt susţinute şi de preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc, care de nenumărate ori a tras semnale de alarmă precizând ferm că „nu vom înceta să demonstrăm că Mina Tehomir este singura care funcţionează pe plus. Aduce profit şi nu văd motivul pentru care se spunea că se va închide. Această unitate nu face parte din programul FMI, prin care s-a cerut închiderea subteranului”.

    Biserica Sfânta Varvara, doar o promisiune

    Directorii generali aflaţi în fruntea companiilor de stat, în luna decembrie a anului trecut, vorbeau de construirea unui lăcaş de cult dedicat minerilor. În acea perioadă, se vorbea de strămutarea bisericii de la Fărcăşeşti în Cartierul Vărsături, lăcaş de cult care să poarte numele ocrotitoarei minerilor din subteran. Atunci, în decembrie 2011, prezenţi la eveniment au fost liderii de sindicat, dar şi administraţia fostei SNLO. A trecut un an şi nimic, nimeni nu-şi mai aminteşte de promisiunile făcute, atunci când a fost sfinţită locaţia pe care urma să se înalţe Biserica Sfânta Varvara.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: