2.8 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicMinerii merg la București să facă greva foamei

Minerii merg la București să facă greva foamei

Protestatarii din Piața Prefecturii mută protestul și la București. Liderul Sindicatului Solidaritatea, Nicu Bunoaica, susține că, alături de alți colegi, va intra în greva foamei în fața Guvernului.

După nouă săptămâni de proteste în Târgu Jiu, acțiunile de revoltă vor fi transferate și în capitală. Dacă oficialii de la București nu se grăbesc să pună pe ordinea de zi proiectul solicitat de angajații CE Oltenia, minerii intră în greva foamei. “Dacă Guvernul României nu-și dă avizul favorabil până vineri, iar săptămâna viitoare nu pune pe ordinea de zi proiectul, luni, 12 aprilie, 20 de mineri vor intra în greva foamei în fața guvernului pentru o perioadă nedeterminată”, a transmis Nicu Bunoaica.

30 de morți

Protestatarii susțin că în cele nouă săptămâni de proteste 30 de colegi din CE Oltenia au decedat. “Colegii mei, să știți, că sunt obosiți, sunt disperați. Am colegi care au consumat și concediu de odihnă. De aceea, au luat hotărârea ca săptămâna viitoare să plece, să facă greva foamei, câțiva dintre ei, nu știu câți se vor aduna, în fața Guvernului. Noi continuăm să venim, prin rotație, în Piața Prefecturii pentru că nu vrem să cedăm sub nicio formă. Suntem disperați și nu mai avem nimic de pierdut. Am făcut o numărătoare, ne-au decedat aproape 30 de colegi înainte sau imediat după ce au ieșit la pensie. Chiar acum avem, de la termocentrala Rovinari, un coleg căruia, în momentul în care a dus decizia de pensionare la Biroul de resurse umane, i-a venit rău, a făcut un preinfarct”, a transmis Manu Tomescu.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -