Minerii, trimiși în șomaj tehnic înainte de Paște

0
85

Minerii și energeticienii de la Complexul Energetic Oltenia vor intra, treptat, în șomaj tehnic chiar înainte de sărbătorile pascale. Conducerea CEO a decis să trimită oamenii acasă, măsură luată la „solicitarea pieței”. “Reducerea funcționării afectează dar acestea sunt condițiile de funcționare a perioadei”, susține directorul Daniel Burlan.

Prima tură de angajați va intra în șomaj tehnic săptămâna viitoare. „Începând cu data de 13 aprilie vom aplica un program de șomaj tehnic în toate subunitățile, etapizat, până la data de 7 iunie se vor opri activități în cariere și termocentrale. Spre exemplu, în primele două săptămâni vom opri activitatea în Carierele Roșia, Pinoasa, Tismana, Jilț Sud, Jilț Nord, Peșteana dar și în termocentrala Turceni, după care, eșalonat, se vor opri și celelalte cariere din zona Motru, Termocentrala Isalnița, pentru ca în perioada aceasta să asigurăm funcționarea a trei grupuri mari și unul mic, implicit să asigurăm cantitatea de cărbune necesară funcționării termocentralelor”, a declarat președintele Directoratului, Daniel Burlan.

30 aprilie, termen limită

În această perioadă compania va funcționa cu mai puțin de jumătate din capacitate. Burlan recunoaște că această perioadă afectează situația CEO. „Reducerea funcționării afectează dar aceasta este solicitarea pieței. Acestea sunt condițiile de funcționare a perioadei. Ne afectează pentru că vorbim de o reducere de 40% a activități prin reducerea de la cinci grupuri la trei grupuri”, a mai declarat oficialul CEO.

În ceea ce privește achiziția de certificate de carbon, Burlan susține că: „toate societățile trebuie să achiziționeze certificatele de CO2 până la 30 aprilie. Noi am cumpărat mare parte din acestea și situația CEO va fi conformă până la această dată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here