Acasa / Economic / Mineritul scoate alții aproape 1.000 de șomeri!

Mineritul scoate alții aproape 1.000 de șomeri!

Complexul Energetic Hunedoara va disponibiliza anul acesta peste 900 de persoane. Programul de concediere colectivă a avut și o perioadă de transferuri. Ca la fotbal, unii și-au mutat, cu acceptul conducerii, locul de muncă, la o mină pe închidere. Totul pentru a prinde ”prima” care se dă celor concediați. Peste 30 de mii de lei.

Conform programului de disponibilizare aprobat la CEH, de la minele pe închidere trebuie să plece anul acesta circa 920 de persoane. Directorul general al CEH susține însă că ”nu se va realiza numărul„. Asta pentru că CEH mai trebuie să dea și cărbune, relatează Gazeta de Dimineață.ro. O primă tranșă de disponibilizări ar urma să aibă loc la finele lui septembrie începutul lui noiembrie, iar cealaltă în decembrie.

Un comentariu

  1. Am absolvit facultatea în Petroșani. Făceam dese vizite în unitățile miniere din Valea Jiu, pentru programul universitar. Mă fermeca forfota disciplinată a muncii din minerit: ” Țării cât mai mult cărbune!”
    …Miezul fierbinte al munților şi dealurilor țării, arde prin dorința de a-şi revărsa bogățiile îmbelşugate nelimitate ale aurului său valoros: negru… galben… argintiu…
    Doresc, urez şi rog, să se găsească, până nu e prea târziu, o cale, prin care mineritul în România să strălucească, şi în aceste vremuri de cuceriri moderne ale ştiinței şi tehnicii… măcar la nivelul credinței mele de fericire, îndestulare, pace, bunăstare…
    Baftă!!!!!!!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*