Ministrul Dan Vâlceanu: „Complexul Energetic Oltenia ar putea să intre pe profit“

0
3759

Prezent la deschiderea noului an de învățământ de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, ministrul de Finanțe, Dan Vâlceanu, a declarat că în acest an sunt șanse mari ca CEO să înregistreze profit.

„Creșterea prețului la energia electrică înseamnă o pacoste pentru toată populația, dar pentru Complexul Energetic Oltenia a însemnat un lucru bun, pentru că a beneficiat de prețuri care au acoperit și certificatul de CO2. În acest moment, Complexul Energetic Oltenia are o situație financiară mult mai bună față de anii trecuți. Eu cred că, dacă suntem puțin atenți, Complexul Energetic Oltenia ar putea să intre pe profit“.

„Certificatele de CO2 au fost previzionate“

Ministrul de Finanțe a mia precizat că sumele pentru achiziționarea certificatelor de CO2 au fost prevăzute: „Până în prezent, certificatele de CO2 au fost previzionate. Există în situațiile financiare ale companiei acoperită această sumă. Îmi doresc ca suma pe care guvernul va fi nevoit să o aloce să fie una cât mai mică, tocmai pentru a arăta și Comisiei Europene că este o chestiune de piață și de preț, că această sursă de energie este una strategică pentru România, astfel că Planul de Restructurare trebuie aprobat cât mai repede“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here