Ministrul interimar al Energiei, discuții la Bruxelles pe tema ajutorului de stat pentru CEO

0
25

Ministrul interimar al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, s-a întâlnit, ieri, la Bruxelles, cu comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, cu care a purtat discuți pe tema ajutoarelor de stat acordate Complexului Energetic Oltenia, dar și altor entități economice.

„Vizita de la Bruxelles de astăzi este foarte importantă. De dimineaţă am avut o întâlnire cu doamna Vestager Margrethe – Vicepreşedinte Executiv şi Comisar de concurenţa. Am cerut sprijin şi suport pentru Compania Naţională a Uraniului, pentru CEH şi CEO. Perspectivele pentru viitor sunt foarte bune şi vreau să le mulţumesc partenerilor europeni pentru suportul acordat şi pentru susţinerea viitoare”, a scris ministrul Popescu pe Facebook.

Potrivit acestuia, au fost abordat teme cu privire la fondul pentru tranziţia justă şi respectarea regulilor de concurenţă, precum şi găsirea unor soluţii comune pentru asigurarea securităţii aprovizionării cu energie, asigurând totodată tranziţia către o economie ecologică.

Programul de restructurare al CEO

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de marţi, 4 februarie, Ordonanţa de Urgenţă prin care Complexul Energetic Oltenia primeşte 1,2 miliarde de lei pentru achiziţionarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2019.

În prealabil, la sfârșitul lunii decembrie, Guvernul a aprobat un memorandum care prevede planul de măsuri necesar achiziţionării certificatelor de emisii, care conținea și un program de restructurare, și anume: construcţia a trei parcuri fotovoltaice cu o putere instalată totală de circa 300 MW pe depozitele de zgură şi cenuşă închise aferente termocentralelor Rovinari, Turceni şi Işalniţa; construcţia unui bloc nou în cogenerare de 200 MW pe gaz natural la SE Craiova, construcţia unui bloc de 400 MW pe gaz natural la SE Turceni, precum şi construcţia a 2 blocuri de 400 MW pe gaz natural la SE Işalniţa, în paralel cu eficientizarea activităţilor de exploatare şi producere, precum și închiderea mai multor cariere miniere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here