Ministrul Muncii s-a întâlnit la Târgu Jiu cu liderii de sindicat de la CEO: „Le-am propus o formulă, care nu-i dezavantajează“

0
38

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a avut, ieri, o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor sindicale. Discuțiile s-au purtat cu privire la modificările propuse de reducere a vârstei de pensionare a lucrătorilor din minerit.

Ministrul Muncii a precizat că se lucrează a o formulă privind stabilirea vârstei de pensionarea a angajaților din domeniul minier. Angajații Complexului Energetic Oltenia vor putea ieși la pensie la vârsta de 55 de ani în urma constatării condițiilor grele de muncă. „Se solicită, cumva, o majorare a treptelor, adică pentru aceeași vechime să fie o reducere mai mare. Eu le-am propus o formulă, care nu-i dezavantajează, dar care din punctul meu de vedere, al specialistului care a lucrat într-o casă de pensii, aranjează puțin la mai obiect acel tabel 55 din Legea 263 care se dorește modificată și, mai ales, trebuie să coroborăm aceste lucruri, cu anumite prevederi europene cu privire la încadrarea noilor condiții de muncă și reducerea vârstei. Trebuie să punem toate lucrurile acestea într-o discuție clară, pentru a vota, apoi, în Parlament ceva ce poate fi și aplicat“, a spus ministrul Marius Budăi.

O nouă întâlnire

Deputatul Mihai Weber a spus că în perioada următoare va avea loc o nouă întâlnire: „Am avut o discuție extrem de aplicată și constructivă. Era necesar un dialog cu sindicatele și cu unitățile aflate în subordinea Ministerului Muncii. Au fost ridicate o serie de întrebări. Unele și-au primit răspunsurile, urmând să avem în viitor o nouă întâlnire cu domnul ministru al Muncii“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here