18.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 7, 2021
AcasăEconomicModificări de ultim moment pentru investiții de peste 20 de milioane de...

Modificări de ultim moment pentru investiții de peste 20 de milioane de euro

Ședință extraordinară, ieri, la Consiliul Județean. Aleșii s-au întâlnit pentru a modifica două proiecte prin care Gorjul va primi peste 20 de milioane de euro. Este vorba despre proiectul de reabilitare a drumului județean 675B, precum și de investiția prin care clădirea din strada Tudor Vladimirescu a Spitalului Județean va fi reabilitată termic.

Consilierii județeni au aflat pe ultima sută de metri că două dintre cele mai importante proiecte ce urmează a fi derulate cu fonduri europene sunt puse în pericol de ultimele noutăți legislative și au fost nevoiți să facă modificările de rigoare. Vizate sunt investițiile de reabilitare a DJ 675B, ce traversează localitățile Câmpu Mare – Albeni – Călugăreasa – Prigoria – Zorlești – Alimpești, până în DJ675C și care este estimat la aproape 76 de milioane de lei și proiectul în sumă de peste 21 de milioane de lei privind de reabilitare termică a spitalului județean.

Expira termenul

„Marți la ora 16:00 expira termenul prin care anumite sume trebuiau reanalizate, astfel încât, sper eu în două săptămâni, să semnăm primul contract de finanțare pe Programul Operațional Regional pentru primul drum județean care va intra în reabilitare începând de anul viitor. Expiră data la care trebuia să trimitem aceste clarificări care survin ca urmare a unor modificări legislative. Noi am făcut auditul de siguranță rutieră la data depunerii proiectului, ianuarie 2017, dar legea s-a modificat între timp și aceste cheltuieli sunt neeligibile și de aceea a fost nevoie de o nouă hotărâre cu noi indicatori tehnico-economici. S-a diminuat cu 306.900 de lei suma pe care o vom avea ca fonduri nerambursabile. La fel stau lucrurile și în ceea ce privește proiectul de reabilitare termoenergetică a spitalului județean”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean. Ambele proiecte ar urma să demareze anul viitor.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -