4.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 15, 2021
AcasăEconomicNegocieri în mai, drepturi după 1 iulie

Negocieri în mai, drepturi după 1 iulie

Liderul sindicatelor din cadrul Mine Energie Oltenia, Ion Rușeț, se va întâlni până joi cu cei 18 preşedinţi de organizații sindicale din Federația Univers pentru a începe discuțiile în vederea constituirii comisiei și a începerii negocierilor la actul adițional al contractului colectiv de muncă. Vineri, Ruşeţ a discutat pe marginea acestui subiect cu 12 din liderii organizațiilor sindicale.

Săptămâna trecută, liderul de sindicat Ion Ruşeţ a fost mandatat de conducerea Federației Univers să poarte discuții cu sindicatele în vederea constituirii comisiei ce va participa la negocierea actului adiţional al contractului colectiv de muncă pe acest an. Contactat telefonic, Ion Ruşeţ a precizat că „până joi mă voi întâlni cu toți cei 18 lideri de sindicat, deja vineri m-am întâlnit cu 12 din aceştia pentru a discuta pe marginea constituirii şi a componenței comisiei de negociere. În același timp, vrem ca cele două federații ce vor participa la discuții cu administrația pe marginea drepturilor salariale din CE Oltenia, Univers și condusă de domnul Pisc, să aibă o voce comună”.

Negocieri la sfârşitul lui mai

Conform unor surse din sistem, se pare că Bugetul de Venituri și Cheltuieli al CE Oltenia ar urma să fie aprobat în şedința de Guvern din data de 22 mai, publicarea acestuia ulterioară în Monitorul Oficial făcând negocierile actului adițional al contractului colectiv de muncă să aibă loc după data de 25 mai, la sfârșitul lunii mai, mai exact după alegerile europarlamentare și parlamentar parţiale de pe Colegiul 2 Senat. Aceleaşi surse demne de încredere din sistem au mai precizat că s-ar dori ca negocierile, administrație –sindicate, să aibă loc după alegeri. În timp ce sindicatele vor veni cu anumite propuneri, se pare că și administrația CE Oltenia şi-ar fi conturat anumite solicitări pe care le vor prezenta partenerilor de dialog. Cu un act adiţional negociat la sfârşitul lunii mai, cel mai sigur este faptul că eventualele majorări și modificări de drepturi ale minerilor și energeticienilor vor intra în vigoare în jurul datei de 1 iulie, conform acelorași surse. Sindicatele nu au dorit să prezinte solicitările pe care le vor face către administrația CE Oltenia, însă cu ceva timp în urmă voci sindicale spuneau faptul că se vrea ca o parte din drepturile din contractul colectiv de muncă să nu mai fie condiționate de îndeplinirea pachetelor de performanță. Nu trebuie omis nici faptul că sunt șanse reduse de creșteri salariale, și asta ca urmare a faptului că Ministrul Economiei, Constantin Niță a declarat reporterilor Acces Tv că nu crede că vor avea loc creșteri salariale în CE Oltenia. „Nu cred că vor fi ….Sindicatele sunt datoare să ceară”. Una peste alta, se pare că negocierile dintre cei doi parteneri de dialog din CE Oltenia se anunță încă de pe acum a fi unele tensionate.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -