Negocierile dintre sindicate și administrația CEO, în impas

0
147

Negocierile dintre sindicate și reprezentanții Complexului Energetic Oltenia (CEO) au ajuns în impas, după ce conducerea companiei a respins propunerea ca introducere a sporurilor în salarii fără pierderea vreunui leu din veniturile primite de mineri şi energeticieni.

„Suntem în proces de negociere cu sindicatele reprezentative. În continuare vor fi purtate discuții, pentru a vedea ce soluții putem să găsim. Trebuie să respectăm  legislația în vigoare. Legea bugetului de stat are o prevedere conform căreia o societate care a înregistrat pierderi în anul anterior nu are voie la creșteri ale câștigurilor salariale“, a spus Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO la o emisiune de la Gorj Tv.

Liderii de sindicat au solicitat o întâlnire cu ministrul Energiei, pentru deblocarea negocierilor și găsirea unei soluții. Întâlnirea ar putea avea loc astăzi.

Negocierile sunt întârziate cu o lună și jumătate, pentru că CEO a trebui să se ocupe mai întâi de achiziționarea certificatelor de CO2.

„Fără un sprijin al statului român, CEO nu ar mai fi existat“

Daniel Burlan a mai precizat că CEO mai funcționează în prezent doar datorită susținerii statului: „Vreau să cred că toate sindicatele sunt responsabile și conștientizează ceea ce s-a făcut până acum pentru CEO, pentru că fără un sprijin al statului român, CEO nu ar mai fi existat. Orice acțiune destabilizatoare ar crea o stare care ne-ar aduce înapoi. Avem un dialog permanent cu toate sindicatele“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here