Nici zăpada de Paște nu îi mai mulțumește pe cabanierii din Rânca! Pănescu: „Înainte aveam 5.000 de rezervări, acum nu sunt 100”

1
65

Cabanierii din Rânca se vaită din nou că îi prinde Paștele fără turiști. Deși nordul județului are parte de zăpadă din abundență, iar pârtiile sunt practicabile și la început de aprilie, proprietarii de pensiuni din Rânca spun că mai puțin de 5% din camere sunt rezervate. Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, dă vina pe pregătirile pe care le fac turiștii pentru concediile din vară.

Proprietarii de pensiuni din Rânca par veșnic nemulțumiți. Dacă în primele zile din 2018 se plângeau că numărul prea mare de turiști a blocat stațiunea, acum sunt supărați că foarte puține camere sunt rezervate pentru Paște. Iarna prelungită de anul acesta permite ca pe pârtiile din Rânca să se schieze inclusiv de Paște, însă neimplicarea celor care s-au mulțumit doar să ridice case în Rânca face ca turiștii să plece tot în străinătate. „Ce să fie la Rânca, multă zăpadă și turiști puțini. Ne pregătim de Paște să organizăm o cupă, să le pregătim ceva surprize, dar sezonul este, de fapt, terminat. Tot timpul iarna la Rânca după 15 martie s-a cam dus. Chiar dacă este zăpadă de trei metri, tot în Alpi se schiază”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

„Dacă sunt 60 de camere ocupate în toată Rânca e bine”

Cifrele avansate de Pănescu sunt de-a dreptul îngrijorătoare și ar trebui să le dea de gândit atât autorităților, cât mai ales celor care au investit sute de mii de euro în pensiunile din Rânca. „Turiștii nu sunt obișnuiți să schieze la Rânca în martie sau în aprilie. Încep alte probleme și își păstrează concediile pentru la vară, copiii nu mai au vacanță și sunt multe care se leagă între ele. Foarte puțini sunt interesați de ofertele de Paște. Am văzut un articol în presă că sunt peste 60% din camere ocupate. Nu e adevărat. Dacă sunt 60 de camere ocupate în toată Rânca la ora asta e bine. În alți ani, cu două săptămâni înainte de Paște aveam în jur de 70% plin. Cred că aveam 4.000-5.000 de rezervări. Acum, cu părere de rău, nu sunt 100-150 de persoane cu copii cu tot, din ce am discutat cu colegii. Asta înseamnă cam 5%. E tragic”, a mai spus Constantin Pănescu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here