Acasa / Economic / Noi negocieri pe tema grupului de 600 de Megawaţi de la termocentrala Rovinari

Noi negocieri pe tema grupului de 600 de Megawaţi de la termocentrala Rovinari

Continua negocierile pentru construirea unui grup de 600 de megawati la Rovinari. Secretarul de stat Andrei Maioreanu susține că proiectul nu a fost abandonat și că în curând acordul dintre cele două părți va fi semnat. Investiția de la Rovinari se ridică la aproximativ 1 miliard de euro.

Negocierile demarate încă din 2012 nu sunt nici la ora actuală finalizate. Deși mulți critică situația acuzând că investiția nu va fi realizată niciodată, secretarul de stat Andrei Maioreanu anunță ultimele negocieri. „M-am ocupat de acest parteneriat public privat dintre Minister și Compania „China Huadian Group – CHD, din China, și mă ocup în continuare în calitate de președinte al Comisiei de Negociere pe Acordul Acționarilor. Este un obiectiv pe care l-am prins în Stategia Energetică la capitolul „Obiective de Investiții Stategice de Interes Național”. Săptămâna trecută am transmis adresa părții chineze prin care le-am propus ca la începutul acestei luni , începând cu data de 4 sau 12 noiembrie, să demarăm la București negocierile pe acordul acționarior. Din cele patru clauze doar una a mai rămas de negociat deci suntem foarte aproape să-l încheiem. Este un proiect extrem de important care aduce în discuție cele cinci miilioane de tone de lignit pe care CEO ar putea să o asigure pentru acest grup de 600MW în condițiile în care Polonia a pus  recent în funcțiune cea mai mare centrală  din Europa de 1075 de MW care are asigurată cantitatea de cărbune de la minele din Belchatow, a declarat secretarul de stat din Ministerul Energiei”, Andrei Maioreanu.

Un comentariu

  1. Tot e bine ca in 3 ani nu sa facut nimic si acum cand nu mai e in ME pentru ca nu mai exista ministerul semneaza contracte de 1 miliard de euro.Pentru informarea dvs negocierele au inceput in 2007,e adevarat ca dvs stiti numai din 2012 ce inseamna energia.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*