30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăEconomicNumărul disponibilizărilor în CEO ar putea fi redus

Numărul disponibilizărilor în CEO ar putea fi redus

Sindicatele din cadrul Federaţiilor semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă se opun în continuare procesului de restructurare, deşi au primit asigurări din partea Ministrului Energiei, Victor Grigorescu, cu privire la faptul că acest proces nu se va realiza dacă nu va exista acceptul sindical. În aceste condiţii, prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers, Adrian Marciuc crede că sunt şanse mari ca numărul disponibilizărilor să fie mai mic decât cel prognozat.

marciuc

Chiar dacă participă la Consiliul Federal, liderii de sindicat din cadrul Federaţiei Univers fac demersuri în continuare pentru a se ajunge la un număr tot mai mic de locuri de muncă restructurate. La ultima întâlnire avuta cu liderii din Univers, Ministrul Energiei Victor Grigorescu a promis sindicatelor că acest proces de reducere a locurilor de muncă nu va avea loc fără acceptul lor. Dacă într-o prima instanţă, conducerea CEO a anunţat 2000 de disponibilizări, Marciuc crede că numărul acestora ar putea fi mai mic. „Deocamdată se pare că, după acea intervenţie a Federaţiei Univers, disponbilizările sunt blocate. Aşteptăm să vedem, ei trebuie să ne notifice, în 10 zile noi trebuie să punem pe masă o altfel de reorganizare care să scadă acest număr de 2000 de salariaţi. Oricum, noi nu vom fi de acord cu acest număr de 2000 de disponibilizări”, a declarat Adrian Marciuc, prim-vicepreşedintele Federaţiei Univers la un post local de radio. După producția record de anul trecut, compania o duce rău în această perioadă. Unii se tem că nu vor mai fi bani de salarii. Prim-vicepreședintele Federației Univers speră însă că nu se va ajunge într-o astfel de situaţie. „În companie sunt probleme pentru că nu trebuie să ne ascundem. Problema este că se fac eforturi pentru plata salariilor, dar totuşi nu trebuie să dramatizăm”, a precizat Adrian Marciuc.

PNDL lasă primăriile fără bani de salarii! Primar: „Suntem la limita existenței”

2
Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), prin care Gorjul ar urma sa beneficieze de investiții...

Adrian Marciuc: „Vom înștiința ITM, pentru că nu se mai poate”

2
Sindicaliştii din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) reclamă că a început să se resimtă o...

S-a încheiat actul adițional între sindicatele și administrația din CEO. „Unii trebuie să lase, iar alții trebuie să câștige”

0
Actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) a fost...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!