spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicO nouă ipoteză privind restructurările din CEO. 600 de salariaţi ar putea...

    O nouă ipoteză privind restructurările din CEO. 600 de salariaţi ar putea pleca din companie şi nu 2000

    Vicepreşedintele FNME, Constantin Mitrescu, nu crede că, în acest an, din Complexul Oltenia, vor pleca 2000 de angajaţi, aşa cum anunţase iniţial administraţia. Mitrescu susţine că din companie vor aproximativ 600 de persoane, în speţă salariaţii ce îndeplinesc condiţiile de pensionare.

    Constantin Mitrescu

    Liderul de sindicat din cadrul FNME este de părere că discuţiile de astăzi dintre sindicate şi administraţie, pe programul de restructurare, nu vor mai avea loc şi asta ca urmare a faptului că, după cum susţine, o parte din sindicalişti sunt în campanie electorală, aşa cum sunt şi o parte din directori. Cum pentru astăzi s-a stabilit totuşi şedinţa comisiei mixte, Mitrescu se declară optimist şi spune că din CEO nu vor pleca 2000 de salariaţi, ci doar 600 de persoane. „E posibil să nu fie nicio restructurare şi asta spre fericirea salariaţilor şi a noastră şi s-ar putea să fie de la anul, dar dacă vor fi, vor fi doar 500-600, care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Nu va mai fi ca anul trecut, să lase lumea pe drumuri, să stea oamenii 6 luni fără protecţie socială, aici mă refer la salariaţii care au plecat în iulie 2015 şi îndeplinesc condiţiile după iulie 2017”, a declarat liderul FNME, Constantin Mitrescu.

    Mitrescu: „Nu acceptăm sub şase salarii compensatorii”

    Vicepreşedintele FNME a mai susţinut că în situaţia în care vor pleca din companie angajaţii ce îndeplinesc condiţiile de pensionare, atunci vor cere să li se dea minim şase salarii compensatorii, plus restul drepturilor. „Cei care îndeplinesc în doi ani, să primească salarii, nu de două sau trei, cum s-a dat anul trecut, ci de la şase în sus şi venituri de completare. Anul acesta nu acceptăm sub şase salarii, deci în primul an şase, iar în al doilea opt”, a mai precizat Constantin Mitrescu. Conducerea FNME crede însă, prin preşedintele Dumitru Pârvulescu, că nu va mai avea loc nicio restructurare în CEO, în acest an.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: