3.6 C
Târgu Jiu
luni, noiembrie 28, 2022
AcasăEconomicO săptămână de concediu de odihnă forțat pentru angajații CEO

O săptămână de concediu de odihnă forțat pentru angajații CEO

CE OlteniaCea mai mare parte a personalului Complexului Energetic Oltenia (CEO), în afară de angajații care se ocupă de funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor și echipamentelor, se va afla în perioada 14-21 aprilie, în concediu de odihnă sau în recuperări ca urmare a cererii reduse de energie electrică. Se estimează că termocentralele vor produce sub 1000 MW/oră. „Conform prevederilor Codului Muncii și Contractului Colectiv de Muncă aplicabil, zilele de 16-17 aprilie 2017 sunt zile de sărbătoare legală, în care nu se desfășoară activitate. În perioada 14-21 aprilie 2017, prin hotărâre de directorat, a fost aprobată programarea salariaților societății, cu prioritate, în recuperări sau în zile de concediu de odihnă, cu excepția personalului necesar funcționării în condiții de siguranță a instalațiilor și echipamentelor”, a precizat Elena Zamfir, purtător de cuvânt al CEO.

Perioadă favorabilă energiilor regenerabile

Potrivit reprezentanților CEO, perioada de primăvară este favorabilă producătorilor de energie din resurse regenerabile. „Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că, anual, în lunile aprilie-mai se înregistrează valori scăzute ale consumului de energie electrică în sistem şi, în special, cererea de energie pe bază de cărbune este drastic scăzută, perioada fiind favorabilă energiilor regenerabile”, a mai precizat Elena Zamfir.

Angajații au noi drepturi: de la concediul de îngrijitor, la trecerea pe un post vacant dacă e mai bun

0
Codul Muncii a fost modificat în sensul mai multor drepturi pentru angajați. Este vorba, de fapt...

Birocrații din CEO își cumpără rechizite de 100.000 de lei

0
Serviciul Achiziții Produse pentru Activitatea Minieră a alocat suma de peste 100.000 de lei fără...

REVISAL-ul va fi accesibil online pentru salariați/foști salariați

0
Registrul general de evidență a salariaților (REVISAL) va fi accesibil online pentru salariați/foști salariați, în privința datelor care îi privesc, potrivit unei legi promulgate de președintele Klaus Iohannis

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!