9.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăEconomicCE Oltenia, rivalizată în sistem de Primăria Runcu

CE Oltenia, rivalizată în sistem de Primăria Runcu

Parc fotovoltaic, fabrici de jucării şi de lactate! Acestea sunt o parte din principalele obiective ale primarului din Runcu, Adi Câmpeanu, acesta propunându-şi ca în acest an să obţină finanţarea necesară încât prin noul parc fotovoltaic să ajungă să livreze energie la nivel naţional. Pentru comunitatea din Runcu, cele două fabrici vor aduce aproximativ 200 de locuri de muncă.

Primarul localitaţii Runcu, Adrian Câmpeanu, continuă să caute proiecte cu finanţare europeană pentru dezvoltarea comunităţii. Acesta intenţionează să investească în energie regenerabilă. Mai exact, edilul de la Runcu doreşte să realizeze, cu fonduri externe, un parc fotovoltaic. Adi Câmpeanu susţine că, în urma investiţiei, iluminatul public din Runcu va fi asigurat din energia produsă de panourile solare, scutind mult la factura de electricitate. „Există acel proiect în atenţia noastră pentru realizarea parcului cu panouri solare, de aproximativ 2MWh. Să sperăm că va fi realizat tot pe fonduri europene, însă nu au apărut până în prezent ghidurile solicitate pentru finanţarea investiţiei. Vom asigura iluminatul public şi cu energie electrică, aferentă imobilelor din domeniul public şi privat, iar restul îl vom livra în Sistemul Energetic Naţional”, a declarat primarul Adi Câmpeanu.

2015, cu locuri de muncă

Pentru acest an, primarul din Runcu va relua discuţiile cu investitorii străini care au promis că vor construi o fabrică de jucării şi alta de produse lactate. „Investitorul din Germania care va realiza fabrica de jucării va obţine finanţare pe fonduri europene pentru o parte a proiectului, lucrarea fiind însă în curs de investiţie. Iar pentru fabrica de lapte, am pus la dispoziţie terenul omului de afaceri”, a mai declarat Câmpeanu. Cele trei investiţii majore pentru comunitatea locală din Runcu vor duce la crearea a peste 200 de locuri de muncă, totul depinzând acum de abilitatea managerială a edilului şef, în negocierile cu investitorii şi în atragerea de fonduri europene.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -