Pandurii scapă de faliment și așteaptă banii de la acționari! Condescu: „Practica judiciară a arătat că este obligatorie finanțarea”

0
97

Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu a scăpat de faliment. Instanța a respins ieri cererea lichidatorului judiciar privind intrarea în faliment, iar clubul va urma un plan de reorganizare. Marin Condescu este încrezător că va câștiga și procesul pentru recuperarea creanțelor, prin care vrea să îi bage la plată pe toți acționarii de la Pandurii.

Pandurii a bifat o primă victorie în instanța de judecată, iar oamenii lui Marin Condescu au prins aripi. Condescu dă acum asigurări că planul de reorganizare va fi urmat cu strictețe și va fi completat inclusiv cu rezultate sportive. „Am scăpat de această presiune foarte mare, pentru că evitarea falimentului era cel mai important pas. Pe data de 20 iulie ne vom prezenta din nou în fața judecătorului sindic pentru a arăta cum se respectă noul program de reorganizare. Sperăm să avem până atunci și evoluții bune în campionat, să scăpăm echipa de retrogradare și lucrurile să intre în făgașul lor normal. Planul de reorganizare este viabil, în condițiile în care creditorii trebuiau să își primească banii, în condițiile în care judecătorul sindic a judecat în spiritul Codului Insolvenței, care a fost special creat să acorde o șansă celui care este în dificultate financiară”, a spus Marin Condescu.

Proces cu acționarii pe 3 aprilie

Un nou meci în instanță va avea loc la începutul lunii viitoare, atunci când, potrivit lui Marin Condescu, Pandurii ar putea recupera milioanele de euro de la acționarii clubului. „Ne vom judeca pe 3 aprilie pentru creanțele care sunt de încasat de către club, de la toți cei care au de dat bani. Odată cu finalizarea procesului cu creditorii, care arată că acordurile de finanțare sunt obligatorii pentru cei care le-au semnat, sperăm să mergem în direcția cea bună. Judecătorul va analiza. Are ca și suport deja trei hotărâri. Este practică judiciară deja, prin care s-a arătat că este obligatorie această finanțare”, a mai spus Marin Condescu.

„Cererea de faliment a crescut cheltuielile cu 30%”

Administratorul judiciar care a cerut falimentul nu a scăpat nici el de criticile lui Condescu, care spune că demersul din instanță a crescut considerabil cheltuielile clubului. „Din păcate, atitudinea administratorului judiciar, care primește bani ca să administreze această situație, este una ambiguă și de multe ori contradictorie și împotriva intereselor clubului. Acest lucru se întâmplă fiindcă are relații economice cu mulți dintre acționarii clubului. Introducerea acestei cereri de faliment, anul trecut în iunie, a îngreunat practic situația clubului, mărind cheltuielile cu cel puțin 30%. Acum, prin nominalizarea unui nou administrator judiciar care să analizeze programul de reorganizare, sperăm să evidențiem mult mai multe atribuții pe care nu și le-a îndeplinit administratorul judiciar și să le prezentăm judecătorului sindic pentru a lua măsuri în consecință”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here