spot_img
11.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăEconomicPersonalul TESA de la CEO nu va beneficia de creșteri salariale în...

    Personalul TESA de la CEO nu va beneficia de creșteri salariale în anul 2019

    Bogdan Bejenaru, președintele executiv al Sindicatului Salariaților din Complexul Energetic Oltenia, susține că personalul TESA din cadrul unității nu va beneficia în acest an de creșteri salariale: „Din ce am observat, în acest an nu cred că vor exista creșteri salariale pentru personalul TESA. Eu nu vreau să dezamăgesc pe nimeni, dar cred că asta este realitatea“.

    Liderul de sindicat susține că și personalul TESA merită să beneficieze de anumite creșteri salariale, pentru că volumul de muncă a rămas același, deși numărul celor care lucrează la birouri s-a redus semnificativ: „La noi, în bazinul Jilț, dar și în alte cariere, este nevoie de personal TESA, pentru că, sunt aceleași situații care se dădeau înainte de o armată de oameni, iar acum mai lucrează o mână de oameni. Înainte, sediul EMC Jilț era plin, iar acum lucrează un om sau doi într-un birou. Mulți oameni au preferat să plece și vor mai pleca. Este vorba de oameni buni. Fără personalul TESA nu se poate. Cei cu clase mici din rândul personalului TESA meritau să primească măcar o creștere de 100 de lei“, a spus Bogdan Bejenaru la o emisiune de la Gorj Tv.

    „Administrația a dus lucrurile aici“

    Președintele executiv al Sindicatului Salariaților din Complexul Energetic Oltenia, spune că este dezamăgit de unii colegi sindicaliști: „Eu sunt dezamăgit de cum a fost tratat personalul TESA și mai ales de către unii colegi de-ai mei de la sindicat. Unii au dat comunicate că nu susțin TESA. Cel care lucrează la birou nu este membrul tău de sindicat? Nu își plătește și el cotizația? Am pus o întrebare, mai în glumă, mai în serios colegilor: «Ce ziceți dacă pe data de 15, când luăm lichidarea, să spună cei de la resurse umane să calculeze muncitorii orele lucrate. Nu mai muncim. Intrăm și noi în grevă». Fiecare își are rolul lui. Analiza trebuia făcută serios. Administrația a dus lucrurile aici, încât să nu mai controleze și să existe o discuție civilizată“.

    „Bugetarii reprezintă clasa burgheză“

    Bogdan Bejenaru susține că cei care lucrează în sectorul bugetar sunt privilegiați: „Bugetarii reprezintă clasa burgheză, iar cei care produc și muncesc cu adevărat au rămas de căruță. S-au creat astfel de discrepanțe și anomalii și la CEO. Acum vine o femeie care este cantaragiu și ia bani mai mulți decât mine care sunt economist cu 15 ani vechime“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: