14.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăEconomicPeste 1200 de mineri, în şomaj tehnic

Peste 1200 de mineri, în şomaj tehnic

Peste 1200 de mineri vor intra în şomaj tehnic din 14 iulie, în urma deciziei luate de Directoratul CE Oltenia de a sista livrarile de cărbune de la UMC Berbeşti către CET Govora. La ora actuală, CET Govora datorează către CE Oltenia aproximativ 2000 miliarde lei vechi.

Situaţie grea pentru Complexul Energetic Oltenia, care are de recuperat de la principalii beneficiari peste 6500 miliarde lei vechi. Refuzul acestora de a achita datoriile acumulate la CE Oltenia a determinat conducerea companiei să ia măsuri drastice. O primă măsură a fost luată faţă de CET Govora, unitate care nu va mai primi cărbune de la CE Oltenia începând cu 14 iulie, din cauza datoriei de aproximativ 2000 miliarde lei vechi. „În data de 04.07.2014, Directoratul CE Oltenia a decis sistarea livrărilor de cărbune către SC CET Govora SA, începând cu data de 14.07.2014 şi, prin urmare, întreruperea activităţii la UMC Berbeşti. Hotărârea a fost luată ca urmare a neachitării în întregime a contravalorii cărbunelui livrat pe parcursul anilor 2013 şi 2014. În cazul reluării plăţilor, Directoratul va reanaliza situaţia”, se arată în comunicatul CE Oltenia. Conducerea CET Govora a avut curajul de a cere conducerii CE Oltenia livrarea de cărbune şi pentru iarna lui 2014-2015, în condiţiile în care această uzină datorează deja 2000 de miliarde lei vechi.

De încasat mii de miliarde

Regia de Activităţi Nucleare şi Apă Grea se dovedeşte a fi tot un rău platnic, conducerea unităţii uitând cu desăvârşire de promisiunea şi angajamentul de eşalonare la plată şi respectare a graficelor. În această situaţie, pentru cărbunele primit de la Husnicioara, RAAN datorează la CE Oltenia, peste 3000 miliarde lei vechi. Datorii mai are de recuperat CE Oltenia, de la CET Arad –peste 250 miliarde lei, de la CET Timişoara peste 350 miliarde lei vechi, de la CET Oradea peste 750 milioane lei vechi, iar de la CET Braşov 40 miliarde lei vechi. Conducerea CE Oltenia încearcă să recupereze toate sumele avute de încasat, cu atât mai mult cu cât deja s-au înaintat adrese din partea uzinelor de termoficare pentru asigurarea agentului termic, pe timpul iernii.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -