12.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăEconomicPeste 17 hectare de teren forestier, puse la dispoziție CEO pentru extinderea...

Peste 17 hectare de teren forestier, puse la dispoziție CEO pentru extinderea carierei Tismana

Guvernul va analiza și supune aprobării în ședința de guvern un proiect de hotărâre care vizează scoaterea definitivă din fondul forestier naţional, fără compensare, de către Complexul Energetic Oltenia a unui teren în suprafață de peste 17 hectare, „în vederea realizării obiectivului de utilitate publică și de interes național „Continuarea lucrărilor miniere în perimetrul de licență al UMC Tismana – Tismana I”, se arată în proiectul de hotărâre. Terenul va fi expropriat pentru cauză de utilitate publică.

„Terenul forestier prevăzut la alin. (1) este proprietate privată a Societății Complexul Energetic Oltenia SA, dobândit prin cumpărare, pentru care serviciile silvice sunt asigurate de către Direcția Silvică Gorj, din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, prin Ocolul silvic Tg. Jiu.

Terenul forestier prevăzut la alin. (1) este amplasat pe raza Ocolului silvic Tg. Jiu din cadrul Direcției silvice Gorj“, se arată în proiectul hotărârii de guvern.

Complexul Energetic Oltenia a achitat în Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinație silvică, aflat în administrare la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, taxa pentru scoaterea definitivă a terenului din fondul forestier național, în valoare de aproape 11 milioane de lei noi.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -