Acasa / Economic / Peste 500 de pensionări la CEO anul viitor în urma reducerii vârstei de pensionare

Peste 500 de pensionări la CEO anul viitor în urma reducerii vârstei de pensionare

Aproximativ 500 de salariați de la Complexul Energetic Oltenia ar putea să iasă la pensie anul viitor, dacă se vor aproba prevederile legislative cu privire la reducerea vârstei de pensionare a angajaților care lucrează în condiții deosebite de muncă de la 57 la 55 de ani. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a precizat că numărul celor care vor pleca la pensie va fi greu de suplinit: „Dacă se va promulga legea chiar și în forma aceasta ciuntită, vor fi destul de mulți colegi care vor îndeplini condițiile de pensioare. Părerea mea este că vor trece de 500 de pensionări doar în perioada anului viitor“.

180 de absolvenți de școală profesională ar putea fi angajați la CEO

În schimb, anul viitor vor termina școala profesională prima promoție de absolvenți susținuți cu burse de către Complexul Energetic Oltenia. „Să nu uităm că anul viitor va termina prima promoție de elevi de la clasele duale. Este vorba de 180 de absolvenți. Sper să fie încadrați tot atâția. Nu sunt obligați să se angajeze la CEO“, a mai precizat Dumitru Pârvulescu.

Angajări de la 1 ianuarie

CEO a organizat concurs pentru angajarea a 21 de sudori. Toate posturile au fost ocupate, concurența fiind destul de ridicată. Dumitru Pârvulescu spune că încadrările în muncă vor fi făcute de la 1 ianuarie, pentru că trebuie să existe buget aprobat pentru acordarea de noi salarii.

De asemenea, urmează să se organizeze concurs și pentru ocuparea unor posturi de vulcanizatori.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*