spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
    AcasăEconomicPlanul de restructurare al CEO e în continuare în aer

    Planul de restructurare al CEO e în continuare în aer

    Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia este în continuare în aer. Administrația companiei a pierdut o jumătate de an în privința punerii în operă a Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2025. Practic, anul 2021 este unul pierdut integral, pentru că nu au fost demarate nici măcar licitațiile pentru toate investițiile anunțate public de către șefii Complexului Energetic Oltenia.

    Planul de restructurare postat pe site-ul companiei prevede închiderea etapizată a cinci grupuri energetice și externalizarea Sucursalei Craiova II cu cele două grupuri aferente. Închiderea etapizată va avea loc în paralel cu investițiile în grupurile pe gaze naturale și vor fi construite parcuri fotovoltaice. Planul de restructurare și decarbonare prevede investiții în unități noi de producție cu o capacitate instalată cumulată de până la 2.000 MW. Astfel, se are în vedere: construcția a 8 parcuri fotovoltaice la Turceni, Rovinari și Ișalnița cu o capacitate instalată totală de cca 700 MW; reabilitarea/retehnologizarea și modernizarea microhidrocentralei de la Turceni cu o capacitate instalată de 10 MW; dezvoltarea de capacități noi pe gaze naturale cu o capacitate instalată totală de până la 1.300 MW, la Turceni și Ișalnița.

    În sectorul minier, carierele miniere Tismana, Jilț Sud vor fi puse în conservare, iar carierele Husnicioara, Peșteana și Lupoaia vor fi închise, astfel producția de cărbune va fi concentrată în cele 4 cariere miniere rămase. Producția de cărbune se va stabiliza începând cu anul 2026 la aproximativ 10 mil de tone anual; După implementarea planului de restructurare, reducerea totală de personal din activitățile energetice și miniere va fi de aproximativ 4,473 de angajați, reprezentând o reducere de aproximativ 40% față de numărul total de angajați din 2020. Începând cu anul 2026 activitatea se va desfășura în 3 bazine miniere Rovinari, Jilț și Motru.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: