Ponta prezice închisoare şefului ANAF

0
7

Victor Ponta consideră că la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari ar trebui găsit şi aplicat un management nepolitic, proiectul înfiinţării Complexului Energetic Oltenia, fiind în opinia acestuia, o poveste în care nu mai crede „pot să fac un pomelnic de proiecte şi vedem că nici unul nu a fost finalizat”. Săgeţile lui Ponta nu se îndreaptă doar împotriva preşedintelui Traian Băsescu, ci şi împotriva şefului ANAF, căruia îi prezice că „va sta în închisoare mulţi ani”.

Victor Ponta trage un semnal de alarmă şi anunţă că „ « ticăie » ceasul până când la Complexul Turceni şi Rovinari se va pune lacătul pe uşă”. De altfel, liderul social democrat se întreabă cum preşedintele Băsescu „are nesimţirea să spună că trebuie management privat. Păi noi am pus pe şefii de la Rovinari şi Turceni. Păi PNL şi PSD îi ţine în funcţie. Băsescu are tupeul să vorbească de aşa ceva”. Ponta consideră că el este în măsură să vorbească de management privat „am anunţat că nu vom schimba pe cei de la PDL cu PSD. Trebuie să găsim un management nepolitic”. Liderul democrat-liberal Ion Ruşeţ este de o cu totul altă părere şi consideră că „trebuie să fim deosebit de atenţi la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu. Există un raport cu FMI, care presupune instituirea managementului privat la societăţile şi companiile de stat, nu doar la cele din Gorj, la toate companiile din proprietatea statului”.

Ponta: „la închisoare cu toţi”

Întrebat de contractele Casei de Avocatură Şova, cu cele două Complexuri Energetice Turceni şi Rovinari, liderul PSD, Victor Ponta a dat jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă un răspuns simplu, de maniera „la închisoare cu toţi ce le-au făcut. Nu am făcut niciodată contracte. La închisoare cu toţi”. De asemenea Ponta recomandă să se efectueze investigaţii pe această temă până în 2070 „am prezentat documente oficiale, că nu am avut nici un contract. Este foarte bine că sunt acolo, să-şi facă datoria”. Uşurinţa cu care preşedintele social-democrat a recomandat „închisoarea” pentru cei care au făcut contracte cu Casa de Avocatură Şova a mirat în condiţiile în care chiar şi colegul său de partid Laurenţiu Ciurel era director general la CE Rovinari, în perioada în care un astfel de contract era în derulare. Cum singur a declarat că „nu ştiu ce face ANAF-ul”, tot aşa de sigur Ponta a susţinut că ştie ce face şeful ANAF, Sorin Blejnar „are dosare. Blejnar a lucrat şi nu m-a găsit pe mine. Eu am lucrat, dar l-am găsit. Va sta la închisoare mulţi ani”. Acuzaţii grave, în condiţiile în care la nivel de zvon se vehiculează faptul că ANAF efectuează verificări pe oriunde, de la Complexul Rovinari la cel de la Turceni şi la Clubul de Raliu în ideea de a găsi un fir „sponsorizări care au legătură cu numele Ponta, de la 100 lei la sume mari”, după cum a declarat vicepreşedintele Laurenţiu Ciurel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here