Popeangă, alarmat de situaţia din CEO

1
25

Deputatul Vasile Popeangă nu mai atacă sindicatele conduse de Marin Condescu, ci pozează în pacifist când vine vorba despre nemulţumirile acestora faţă de situaţia în care se află Complexul Energetic Oltenia. Sindicatele şi conducerea Complexului Energetic Oltenia nu trebuie să mai arate care este mai puternic, ci să colaboreze pentru binele minerilor şi energeticieni, comentează deputatul Vasile Popeangă.

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, face un apel către clasa politică, sindicate şi conducerea Complexului Energetic Oltenia să dea dovadă de înţelegere şi colaborare pentru păstrarea locurilor de muncă în minerit şi energie, dar şi pentru redresarea companiei. În momentul de faţă, Complexul Oltenia înregistrează mari pierderi din cauza lipsei de cereri pe piaţa energetică. Deputatul social-democrat, Vasile Popeangă, declară că nu este momentul ca sindicatele şi conducerea CEO să arate care este mai puternic, ci să facă un front comun cu politicienii pentru ca situaţia din companie să fie depăşită cu bine. „Nu mai este acum momentul să vedem care este mai tare, patronatul sau sindicatele. Este momentul ca toată lumea să facă un efort comun. Am făcut un apel. Inclusiv oamenii politici să facă un front comun şi să fie rezolvate problemele de la Complexul Energetic Oltenia”, a mai spus pesedistul. Deputatul Vasile Popeangă a comentat la Radio Omega nemulţumirile sindicatelor lui Marin Condescu, prezentate într-un comunicat de presă. Popeangă crede că sindicatele şi administraţia CEO ar trebui să ajungă la o înţelegere şi să rezolve punctual problemele sesizate.

Disponibilizări sau salarii mai mici

„Sunt momente proaste în activitatea unei firme, cât o fi ea de mare. Citeam despre o firmă din Uniunea Europeană care a pus problema salariaţilor dacă vor să fie disponibilizaţi sau să aibă câştiguri mai mici. Aşa şi aici la Complexul Energetic Oltenia, sunt nişte probleme peste care trebuie să treacă în această conjunctură economică şi să continue activitatea. Totuşi, eu cred că pe probleme de salarizare ar trebui să existe o anumită echitate şi toate problemele trebuie discutate cu sindicatele”, a mai spus Vasile Popeangă. Federaţia Naţională Mine Energie deplângea anumite măsuri luate de CEO care au diminuat drepturile salariale pentru anumiţi lucrători. Vasile Popeangă susţine că trebuie reluat dialogul sindicate-administraţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here