Portbagaje pline cu documente CEO, duse la Parchetul General

0
15

Zeci de kilograme de acte, contracte de prestări servicii, contracte adiţionale, devize şi alte documente economico-financiare, au fost transportate cu mai multe maşini de la unităţile din cadrul Complexului Energetic Oltenia la Parchetul General, în urma controlului efectuat de Corpul de Control al premierului. Fostul deputat Dan Ilie Morega i-a transmis managerului general al companiei energetice, Laurenţiu Ciurel, să ia măsuri împotriva directorilor care au semnat contracte ce au dus la prejudicierea unităţilor din CEO. Dan Ilie Morega mai cere conducerii CEO să verifice dacă sindicalistul Gheorghe Etăgan merita să fie strămutat în cartierul Primăverii.

Zeci de kilograme de documente au fost ridicate de Corpul de Control al primului-ministru de la unităţile din minerit şi energie din CEO şi duse la Parchetul General, în urma unui control efectuat la fosta SNLO şi fostele Complexuri Energetice Turceni şi Rovinari. Corpul de Control a întocmit un raport cu privire la activitatea din ultimii doi ani a foştilor directori de la aceste societăţi şi l-au predat procurorilor pentru continuarea anchetei. Dan Ilie Morega a confirmat că documentele ridicate de la unităţile CEO au fost puse în mai multe maşini şi transportate la Parchetul General. Verificarea a avut în vedere modalitatea în care au fost încheiate mai multe contracte cu încredinţare directă, dar şi modul de organizare a licitaţiilor. Potrivit raportului întocmit de Corpul de Control, au fost depistate numeroase nereguli, fiind stabilit un prejudiciu estimat la câteva milioane de euro. Fostul deputat Dan Ilie Morega i-a transmis managerului general al companiei energetice, Laurenţiu Ciurel, să ia măsuri împotriva directorilor care au semnat contracte ce au dus la prejudicierea unităţilor din CEO.

Cristea, Graur şi Burlan, propuşi pentru schimbare

Directorul Institutului de Cercetare şi Investigaţii Politice, Dan Ilie Morega speră ca organele abilitate să verifice toate contractele semnate de foştii directori generali, Dumitru Cristea, Octavian Graure, Daniel Burlan, dar şi de ceilalţi directori de la licitaţii şi achiziţii publice. Până la finalizarea acestor anchete, Morega spune că Ciurel ar trebui să-i înlocuiască pe aceşti directori din funcţiile pe care le deţin în prezent în Complexul Energetic Oltenia. „Managerul pe care l-am susţinut şi eu trebuie să înţeleagă faptul că sub acest mandat are o responsabilitate imensă şi dacă nu ia măsurile în primele luni, nu le va mai putea lua apoi din 1001 de motive, politice în primul rând. Dacă va pleca urechea la unul şi la altul şi nu va consulta oameni de bună credinţă, mandatul lui va eşua. Dacă până acum m-am referit la afacerile şleahtei de sindicate, trebuie spun că şi fosta administraţia a fost mână în mână cu sindicatele. Laurenţiu trebuie să aplice tăierea din rădăcină. Acestea sunt recunoscute pentru primele şi sporurile pe care le-au luat, pe de altă parte prin licitaţiile trucate. Îi cer lui Ciurel ca toţi directorii care au semnat astfel de contracte să fie schimbaţi din funcţiile pe care le deţin în continuare în CEO, iar în locul lor să fie puşi tineri profesionişti”, a mai spus Dan Ilie Morega, fost parlamentar de Gorj.

Vila lui Etăgan, în atenţia lui Ciurel

De asemenea, fostul deputat îi solicită lui Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, să se implice mai mult în problemele interne. Morega spune că Auditul din CEO ar trebui să verifice modul în care sindicalistul Gheorghe Etăgan şi-a construit o vilă în cartierul târgujian Primăverii pe banii minerilor. Fostul parlamentar pune la îndoială modalitatea prin care strămutatul de lux Gheorghe Etăgan şi-a construit casa în Primăverii lângă terenul pe care avea să se construiască o biserică pentru minerii strămutaţi în acest cartier. Etăgan a devenit strămutat de lux din zona Fărcăşeşti, costurile ridicării vilei fiind suportate de fosta SNLO. De asemenea, Morega spune despre Etăgan că este acţionar la mai multe firme sindicale, dar şi la un post de televiziune locală. Acum, Dan Ilie Morega, în calitate de preşedinte al unui Institut de Cercetare şi Investigaţii Politice, îi cere conducerii CEO să verifice dacă Etăgan merita să fie într-adevăr strămutat în Primăverii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here