7.4 C
Târgu Jiu
miercuri, martie 3, 2021
Acasă Economic Potul cel mare, jucat de sindicaliști la Predeal

Potul cel mare, jucat de sindicaliști la Predeal

- Advertisement -

Nu numai liderii sindicali din perioada lui Marin Condescu petreceau pe banii minerilor și energeticienilor, ci și șefii sindicatelor galbene din ziua de astăzi. Liderii SMEO și cei ai altor sindicate au participat la Predeal, la Consiliul Național al Federației „Univers”, în ultima seară aceștia, însă, au făcut-o lată, susțin surse prezente la eveniment. Căldărușe și alți colegi de-ai săi ar fi fost sufletul petrecerii din ultima seară petrecută pe banii CEO, la Predeal.

ceo-sediu1

Liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), ai Sindicatului Liber Cariera Lupoaia, dar și de la Sindicatul Liber din Cariera Roşiuţa au petrecut câteva zile, la Predeal, pe banii minerilor din Complexului Energetic Oltenia, respectiv din cotizațiile membrilor de sindicat de la Roșiuța și Lupoaia. Aceștia au participat la Consiliul Național al Federației „Univers”, eveniment organizat chiar de liderul federației, Adolf Mureșan, timp de trei zile, la un hotel de trei stele din stațiunea Predeal. Toți participanții au avut obligația să își plătească atât cazarea, cât și masa la hotel, dar și serviciile de SPA, dacă aceștia le solicitau.

mineri1

Dacă pentru Nicolae Bădița și Nelu Roșca au plătit membrii sindicatelor pe care aceștia le conduc la Roșiuța și Lupoaia, pentru sindicaliștii șefi din SMEO Complexul Energetic Oltenia a fost cel care a plătit. Gabriel Căldărușe și alți câțiva adjuncți de-ai săi nu numai că au avut totul asigurat din banii CEO, dar au mai beneficiat și de diurne aprobate de administrația companiei, spre deosebire de alți lideri sindicali din Federația „Univers”, cărora societățile de stat nu le-au acordat astfel de facilități. Lucrările Consiliului federației s-au desfășurat normal până în ultima seară, când la “cina festivă” lucrurile au degenerat între sindicaliști pe fondul aburilor lui Bachus și al muzicii susținute de o orchestră plătită special pentru liderii sindicali din „Univers”. Aceștia nu s-au ciondănit între ei pe teme care privesc mineritul și energia în sistemul național. Au apărut supărări de la alte mese decât cele la care se disputau jocuri de noroc, totul culminând cu dedicații muzicale și bani aruncați la lăutari. Președintele Federației Naționale „Univers”, secretarul general al federației, dar și alți lideri sindicali din alte județe s-au declarat deranjați de amploarea evenimentului din ultima seară, aceștia negustând din atitudinea și comportamentul sindicaliștilor de la Gorj. Chiar Mureșean le-ar fi cerut „petrecăreților” de la CEO să o lase mai moale cu distracția pentru a nu-i deranja pe ceilalți cazați la hotel. Văzând că petrecerea sindicaliștilor din SMEO este departe de a se încheia, președintele Federației „Univers” a părăsit restaurantul ușor dezamăgit, lăsându-i pe aceștia să “pluseze” cu buna dispoziție până dimineața. Aceleași surse au mai spus că sindicaliștii cu pricina ar fi continuat cu jocurile de noroc până dimineața la ora 7:00, ei fiind văzuți de ceilalți sindicaliști din țară care își cărau din hotel bagajele la mașini.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente