spot_img
4.1 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicPrejudicii de 180 miliarde la CE Oltenia

    Prejudicii de 180 miliarde la CE Oltenia

    Ministerul Economiei a înaintat, anul trecut, plângeri penale pentru ilegalităţi de peste 1,6 miliarde de lei, descoperite la 7 companii. Informaţia a fost publicată de Hotnews, printre companiile în cauză regăsindu-se şi CE Oltenia.

    Conform Hotnews, controalele efectuate în 2012 de către Corpul de Control al Ministerului Economiei au scos la iveală o serie de ilegalităţi comise de-a lungul anilor la şapte companii, prejudiciile totale fiind estimate la circa 1,6 miliarde de lei. În aceste cazuri au fost sesizate organele de ancheta: DNA, Direcția de Investigare a Fraudelor, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) și ANAF. Controalele și plângerile penale au fost făcute la solicitarea fostului ministru al economiei, Daniel Chiţoiu, conform hotnews.ro. Printre companiile verificate şi la care s-au constatat nereguli este şi CE Oltenia. Conform hotnews.ro, la Complexul Energetic Oltenia s-a constatat un prejudiciu de 180 de milioane de lei, din cauza întocmirii în fals a unor devize de lucrări neefectuate în fapt şi înregistrarea scriptică a unor consumuri nereale de combustibili pentru utilajele folosite, unele dintre acestea nefiind funcţionale. În acest caz a fost luată măsura schimbării conducerii societăţii și s-au sesizat PICCJ și ANAF. Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, Societatea Comercială Institut Cercetare Dezvoltare Inginerie Tehnologică IPROCHIM, Institutul de Cercetări Metalurgice ICEM SA, Minvest Deva SA, Romgaz şi Oltchim sunt alte companii la care s-au descoperit nereguli grave şi prejudicii.

    Ciurel: Prejudicii în perioada 2010-2012

    Chiar şi managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel a declarat la un post local de televiziune că au fost constatate prejudicii pe controlul efectuat în perioada 2010-2012. În cadrul unei emisiuni, difuzate la un post local de televiziune, şeful CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel a precizat, la finele lunii ianuarie, faptul că perioada verificată se întinde pe o durată de doi ani, 2010-2012, dar şi cea de când s-a înfiinţat CE Oltenia. „A fost Corpul de Control pentru o perioadă de două săptămâni, au cerut documente, au stat la sediu, au fost în teren şi au produs un material care nu e în măsură să ne bucure”, a spus scurt Laurenţiu Ciurel. În verificările efectuate de „oameni competenţi”, după cum i-a catalogat Laurenţiu Ciurel, au fost avute în atenţie şi contractele, respectiv licitaţiile încheiate în perioada vizată, concluzia arătând că s-a descoperit un prejudiciu de milioane de euro. În perioada respectivă, în fruntea SNLO se afla pe funcţia de director general, Daniel Burlan. Contactat telefonic, acesta a declarat că nu are nici o teamă şi asta urmare a faptului că „toate procedurile şi contractele au fost perfect legal încheiate. Dacă vor fi identificate deficienţe, vom verifica pentru a afla cauza pentru care s-au produs”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: