7.9 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 21, 2021
AcasăEconomicPreşedinte interimar la FNME?!

Preşedinte interimar la FNME?!

Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel consideră că reţinerea liderului FNME Marin Condescu reprezintă o pată neagră pentru compania aflată în plin proces de listare pe bursă. În timp ce sindicatele se gândesc la schimbări, respectiv la numirea lui Ion Ruşeţ conform statutului în fruntea FNME, Ciurel le transmite membrilor de sindicat să organizeze alegeri adevărate.

Declarația a fost făcută de managerul CE Oltenia înainte de începerea ședinţei comisiei paritare, Ciurel fiind nemulțumit de situaţia existentă prin care trece Clubul de Fotbal şi implicit Marin Condescu. Acesta a precizat că în situaţia în care va fi chemat la audieri se va duce, fără nici o problemă. Ieri, la Clubul Pandurii comisia constituită din reprezentanţi ai acţionarilor a început verificarea financiară a tuturor tranzacțiilor efectuate în ultimii doi ani. Pe de altă parte, o eventuală arestare preventivă a lui Marin Condescu ar impune şi o schimbare a acestuia din funcţie, fapt valabil atât pentru partea sindicală cât şi pentru latura sportivă. „Reţinerea domnului Condescu este o pată care vine în plin proces de listare şi nu ne convine situaţia când numele Complexului este asociat unor fapte de natură penală. Sper să ieşim din această zonă pentru a putea avea până la listare condiţiile încât să fim o societate curată 100%”, a declarat Ciurel.

Ciurel: Oamenii să încerce să declanşeze alegeri adevărate

Ciurel le transmite totuşi un mesaj membrilor de sindicat, acum când mișcarea sindicală este oarecum slăbită. „Cert este că sindicatele sunt mult mai slabe, datorită scăderii credibilităţii majorităţii liderilor. Oamenii să încerce să declanşeze alegeri adevărate, la care să participe toţi, nu doar un grup de 50-60 de oameni ce stau pe la Neptun şi la sfârşit votează”, a transmis Laurenţiu Ciurel. Şi totuşi, şeful CE Oltenia spune că nu se poate sta fără activitate sindicală, părerea acestuia fiind aceea că nu mai trebuie să fie aceeaşi lideri. Deși au venit la comisia paritară, parte din liderii de sindicat spun că trebuie organizate noi alegeri, timp în care o altă parte susține faptul că trebuie respectat statutul, conform căruia Ion Rușeț ar urma să preia funcţia de preşedinte la FNME. Deşi acesta nu a dat o declaraţie fermă pe această temă, a recunoscut că în asemenea situaţii se respectă statutul FNME, pe baza căruia funcţia de preşedinte este preluată de vicepreşedinte. În timp ce sindicalistul Gabriel Bălăceanu susţinea că trebuie organizate alegeri, vicepreședintele FNME Marin Golea a dat aceeaşi soluţie ca funcţia de președinte să fie ocupată conform prevederilor din statut. Întrebat cu privire la posibila numire a lui Ruşeţ în fruntea FNME, Laurenţiu Ciurel a specificat faptul că „trebuie să-i agreăm oricum se numesc ei şi trebuie să comunicăm instituţional. Nu trebuie să fim prieteni, să punem directori, să numim şefi ….sau să ne facem planuri”.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -