Primarii nu pierd banii din PNDL! Cosmin Popescu: „Cele 677 de milioane rămân în integralitate”

0
25

Gorjul nu va pierde niciun leu din cele 677 de milioane alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Asigurările vin de la președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu, după discuțiile purtate la București cu mai mulți miniștri. Șeful CJ și-a propus ca peste jumătate dintre contractele proiectelor de infrastructură să fie semnate până în vara acestui an, urmând ca sumele rămase necheltuite să fie redistribuite.

Cosmin Popescu le-a transmis primarilor care au proiecte în derulare prin PNDL II că sumele alocate inițial Gorjului vor rămâne aceleași, iar banii rezultați din economii vor fi împărțiți către alte proiecte. „Am avut mai multe discuții la București cu ocazia participării la Congresul PSD, pentru că am beneficiat de prezența mai multor miniștri. Pentru noi ca județ, problema principală este de a termina cât mai repede semnarea contractelor de finanțare pe PNDL II, astfel încât după această etapă să știm ce avem de realocat în interiorul județului către noi proiecte, în special de infrastructură rutieră. Suma globală aprobată pentru județul Gorj de 677 de milioane de lei rămâne în integralitate și se va realoca. Deja sunt anumite sume rămase, ca urmare a depuneri documentațiilor, pentru că se finanțează doar cheltuielile eligibile”, a declarat președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu.

„Cel puțin 60% din contracte semnate”

Potrivit președintelui Cosmin Popescu, edilii trebuie să urgenteze licitațiile pentru achiziții publice, astfel încât termenul propus, respectiv sfârșitul lunii mai, să poată fi respectat și să demareze efectiv lucrările de infrastructură. „Trebuie să demarăm cât mai repede procedurile de achiziție publică pentru că este o perioadă în care SEAP-ul va fi foarte aglomerat. Sperăm ca în luna mai-iunie să avem cel puțin 60% din aceste contracte semnate și să începem o nouă realocare către proiecte importante pentru județul Gorj. Ne dorim să prindem pentru primarii din județul Gorj cât mai multe proiecte în aceste două etape: după închiderea acestor contracte de finanțare și după ce se termină procedurile de achiziție publică. Știm din experiență că undeva la 30% din sumele alocate rămân ca fonduri pentru viitor, deoarece este competiție, iar ofertanții vin cu scăderi semnificative de prețuri”, a mai explicat președintele Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here