spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicPrimarii din zonele miniere şi-au expus problemele prefectului

    Primarii din zonele miniere şi-au expus problemele prefectului

    Primarii din zonele miniere ale judeţului Gorj au discutat ieri cu prefectul judeţului, Gheorghe Paraschivu, pe marginea disponibilizărilor din CEO dar mai ales din Minprest. Primarii spun că nu ştiu ce să mai facă pentru cetăţenii care, rămaşi fără loc de muncă, s-au postat în faţa birourilor acestora cerând reangajarea. Edilii zonelor afectate de minerit se tem că zeci de locuitori din comună vor deveni asistaţi social în urma disponibilizărilor masive.

    primari-zone-miniere

    După ce sindicatele din minerit şi energie au protestat împotriva disponibilizărilor, a venit rândul primarilor din zonele afectate de minerit să ridice problema disponibilizaţilor. Aceştia au solicita o întrevedere cu prefectul pentru a încerca să găsească alternative la disponibilizarea cetăţenilor pe care îi reprezintă. Edilii şi-au expus problemele în faţa prefectului. „Sunt mai multe probleme, disponibilizările de la Minprest, mai multe lucruri. Sunt persoane care şi-au dat case, care au dat teren şi o să mai dea”, a declarat Ion Gruescu, primarul de la Negomir, cel care a solicitat aceasta întrevedere. „Noi avem şi termocentrala, iar restructurările vor afecta foarte grav localitatea noastră, deja avem probleme din cauza asta, şomajul este ridicat, mulţi dintre cei care nu au loc de muncă pleacă în occident. Vrem să ştim situaţia reală a disponibilizărilor şi dacă există vreo posibilitate ca aceşti oameni să fie reorganizaţi profesional iar la restructurări să se ţină cont de situaţia socială a angajaţilor şi să nu se facă pe criterii politice sau pe alte criterii”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul Comunei Turceni.

    Dacă trimitem oamenii acasă trebuie să plecăm noi înaintea lor

    tuila-catunelePrimarul din Cătunele este de părere că cei care conduc compania energetică dar şi conducătorii regiunilor afectate de CEO ar trebui să găsească soluţii pentru a păstra locurile de muncă. „Vreau să vă prezint trei cărţi ce nu pot fi schimbate, Biblia, Matematica şi Constituţia României, în rest cred că noi trebuie să ne implicăm pentru a face ca viaţa oamenilor să fie din ce în ce mai bună şi pentru a evita îmbolnăvirea oamenilor care acum sunt trimişi acasă. Dacă noi trimitem oameni acasă trebuie să plecăm înaintea lor şi să-i lăsăm pe cei care cred că nu trebuie trimişi oameni acasă, fără venituri, în condiţiile în care viaţa e din ce în ce mai grea”, a fost declaraţia lui Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele.

    Ciobătărică a lipsit de la întrunire

    gruescu-negomirEdilii se aşteptau ca la această şedinţă să vină şi directorul interimar al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, însă acesta a lipsit, iar prefectului nu i-a mai rămas decât să le asculte ofurile. „Am avut o discuţie cu domnul primar de la Negomir, mi-a spus că ar vrea să vorbească cu mine şi o să vedem azi despre ce e vorba. Este o întâlnire numai cu prefectura”, a declarat Gheorghe Paraschivu, prefectul de Gorj. Primarii din comunele afectate de disonibilizările de la CEO şi din unităţile prestatoare către compania naţională se tem că cei rămaşi fără locul de muncă, mulţi întreţinători de familie, vor recurge la gesturi extreme dacă nu vor fi reangajaţi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: