Acasa / Economic / Primul sindicat din CEO care se solidarizează protestului minerilor din Valea Jiului

Primul sindicat din CEO care se solidarizează protestului minerilor din Valea Jiului

Sindicatul Salariaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) este alături de ortacii din Valea Jiului, care se află de mai multe zile în grevă, după ce au aflat că își vor pierde locurile de muncă: „Înțelegem dramele oamenilor, care știau că cele două unități urmează a fi preluate de Complexul Energetic Hunedoara, iar acum au fost anunțați că rămân pe drumuri.
Pe această cale, ne exprimăm susținerea față de demersurile colegilor noștri, pentru a obține sprijin din partea factorilor de decizie. Situația minerilor de la cele două unități demonstrează, încă o dată, că iresponsabilitatea decidenților lasă familii întregi fără surse de trai.
Somăm guvernanții, indiferent de culoarea politică, să se oprească din jocurile murdare și să ofere soluții la problemele companiilor producătoare de energie pe bază de cărbune și să nu mai implice unitățile strategice ale țării, în jocurile de campanie. Totodată, ne exprimăm îngrijorarea și față de lipsa unei strategii pentru Complexul Energetic Oltenia, care nu a primit o variantă sustenabilă legal, pentru achiziționarea certificatelor de CO2, a căror scadență poate duce compania în aceeași situație cu cea din Valea Jiului”, se arată în comunicatul Sindicatului Liber al Salariaților.

Protestul se desfășoară la minele Paroşeni şi Uricani

Angajații exploatărilor Paroşeni şi Uricani, din Valea Jiului, protestează de luni. Unii dintre ei au rămas blocați în subteran. Minerii sunt nemulţumiţi de faptul că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei de la începutul anului viitor, când cele două mine ar urma să fie închise.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*