Problemele CE Oltenia, discutate la Bucureşti

0
11

Federaţia Univers participă intens la dezbaterile privind noua strategie minieră şi energetică. Liderul de sindicat Ion Ruşeţ a declarat că strategia energetică se bazează printre altele, pe o rezervă de cărbune, pe evoluţia forţei de muncă, pe aspectele demografice, dar şi pe un marketing corect şi bine fundamentat pe piaţa de energie.

Departamentul pentru Energie a elaborat primul set de principii care vor sta la baza noii strategii energetice pentru perioada 2014-2035, conform comunicatului de presă remis. În urma încheierii primei faze de consultare publică pe tema noii strategii energetice a României pentru perioada 2014-2035, a fost elaborat un prim set de concluzii preliminare, printre acestea aflându-se şi aceea că piaţa de energie din România ar putea fi integrată în 2019-2020 în piaţa UE. De asemenea, România ar trebui să încurajeze dezvoltarea prudentă a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasă, conform Hotnews. Cum intenţia Departamentului pentru Energie este aceea de a finaliza noua strategie energetică a României la începutul lunii octombrie a acestui an, a fost elaborat deja primul set de principii. Astfel, conform Hotnews, pentru România este strategic să păstreze un mix energetic echilibrat, ca o bună premisă pentru asigurarea securităţii energetice a ţării. Un alt principiu prezentat este şi acela conform căruia cărbunele ar putea rămâne o sursă importantă pentru asigurarea securităţii energetice a României, chiar dacă ponderea acestuia în mixul energetic se va diminua, fiind afectată de creşterea consumului de energie. Că piaţa de energie din România ar putea fi integrată în preajma anilor 2019-2020 în piaţa Uniunii Europene, acesta reprezintă un alt principiu, ca şi acela prin care se specifică faptul că trebuie încurajaţi investitorii din domeniul energetic în păstrarea interesului pentru industria energetică autohtonă, asigurând un cadru stabil şi predictibil.

Ruşeţ: „participăm intens la dezbatere”

Federaţia Univers va participa intens la elaborarea Strategiei Energetice şi Miniere, conform declaraţiilor date de liderul Ion Ruşeţ. „Suntem într o perioadă de dezbatere intensă , în ceea ce priveşte strategia minieră şi energetică. Strategia se bazează pe o rezervă, pe evoluţia forţei de muncă, pe anumite aspecte demografice. Sunt multe aspecte ce trebuie avute în vedere, însă trebuie să existe un marketing corect şi binefundamentat, legat de piaţa de energie, pe plan intern şi regional”, a explicat Ruşeţ. Conform celor susţinute, ieri, o delegaţie de la Federaţia Univers a purtat discuţii cu secretarul de stat din minerit şi energie, de la Ministerul Economiei. Astăzi însă, preşedintele Ion Ruşeţ participă alături de conducerea Federaţiei Univers la discuţii, urmând ca acesta să aibă o abordare pe marginea strategiei, dar şi la problemele existente în CE Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here