Procesul fostului manager de la CEO a ajuns la final. Ce sentință a fost dată de Tribunalul Gorj

0
25

Procesul în care Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Daniel Antonie, şeful Diviziei Miniere, și Dorina Jianu, fosta șefă a juriștilor, sunt judecați pentru abuz în serviciu a ajuns la final.

Tribunalul Gorj a decis, ieri, respingerea cererii de sesizare a Curţii Constituţionale pe motiv de neconstituționalitate bazată chiar pe celebra Ordonanță nr. 14 care a abrogat Ordonanța 13: „Respinge cererile formulate de inculpaţii Jianu Dorina şi Ciobotărică Ion Laurenţiu prin apărătorii aleşi, de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor O.U.G. nr. 14/2017, privind abrogarea O.U.G. nr. 13/2017 ca nefondate. Respinge cererea formulată de inculpatul Ciobotărică Ion Laurenţiu prin apărătorul ales, privind nulitatea absolută a actelor de urmărire penală efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu”. Instanța de judecată a amânat pronunțarea în acest caz pe data de 3 noiembrie: „Stabileşte termen în vederea pronunţării pe fond a cauzei deduse judecăţii la 03.11.2017“.

Compensație acordată ilegal

Cei trei au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupţie sub acuzaţia de abuz în serviciu, pentru că au aprobat plata către fostul director al Diviziei Energetice, Aurel Medințu, a unei compensații în sumă de 128.000 de lei pentru pleca din funcția pe care o ocupa. Potrivit DNA, cei trei inculpați, care făceau parte din Directoratul CEO, nu aveau în atribuții aprobarea și plata vreunui gen de remunerație, această competență aparținând altui organism din cadrul societății, Consiliul de Supraveghere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here