Acasa / Economic / Procesul lui Ciobotărică l- a îmbolnăvit pe preşedintele CS, Cristian Radu

Procesul lui Ciobotărică l- a îmbolnăvit pe preşedintele CS, Cristian Radu

ciobotarica-1-1Un nou termen a avut loc în procesul lui Laurenţiu Ciobotărică. Preşedintele fostului Consiliu de Supraveghere, Cristian Radu nu a venit în faţa judecătorului, deşi a fost citat cu mandat. Acesta a invocat motive medicale. Radu pare că evită să dea declaraţii, motiv pentru care a fost citat din nou cu mandat, pentru data de 10 ianuarie, anul viitor.ciurel1

Au dat însă declaraţii în faţa judecătorului Vasile Boca, cel care a formulat Opinia Juridică, împreună cu Dorina Jianu, în care spunea că Aurel Medinţu, poate primi salarii compensatorii. Boca a susţinut pe tot parcursul audierii că plata salariilor compensatorii a fost legală. Acesta a explicat că a fost de acord, deoarece a fost evitat un litigu şi l- a dat exemplu pe Laurenţiu Ciurel, fostul director al CEO, care a fost revocat şi a fost plătit si el ulterior, pe o perioadă de 3 luni. „ Am avut acelaşi punct de vedere cu doamna Jianu şi pe considerentul ca in situatii anterioare in care un membru al directoratului fusese de acord cu cedarea contratului de mandat, avea dreptul la 3 salarii, plus diferenţa reprezentând CCM şi făcând un calcul, aceasta reprezenta exact suma pe care trebuia să o primească Medinţu,” a spus Vasile Boca. Acesta a mai declarat că în Opinia Juridică formulată, a fost menţionat, că va fi înaintată către CS, spre a fi analizată.

Petroniu a devenit din martor, profesor de română

Ion Petroniu, membru în directorat la momentul în care Aurel Medinţu a primit salariile compensatorii, spune că nu ştie ce s- a întâmplat la acea şedinţă, pentru că nu a fost convocat, deşi Delia Slăvulete, atunci secretara directoratului, a declarat la un termen anterior că l- a informat telefonic. Ion Petroniu a fost plecat în acea zi la Craiova pentru a participa la recepţia Instalaţiei de Desulfurare pentru Termocentrala Craiova2.
‘Nu ştiam de organizarea şi desfăşurarea şedinţei directoratului , întrucât nu am fost convocat conform regulamentelor interioare şi nimeni nu mi- a dus la cunoştinţă , mai ales că ulterior am aflat că problema Medinţu, s- a discutat la punctul Diverse,” a spus Ion Petroniu. Întrebat de avocatul lui Laurenţiu Ciobotărică, dacă i se pare corect ca un membru al directoratului să plece cu plăţi compensatorii, Petroniu a spus că situaţia diferă de la caz la caz şi că nu ştie ce prevede contractul lui Medinţu.

medintu-antonie-petroniu-headlinesLa sfârşitul audierii, grefiera i- a dat lui Petroniu declaraţia tipărită să o citească. Acesta i-a atras atenţia, că nu a scris corect şi că a făcut greşeli de scriere.

La termenul din data de 10 ianuarie, vor fi audiaţi Sorin Olaru de la Resurse Umane şi Ştefan Popescu. Laurenţiu Ciobotărică, Daniel Antonie şi Dorina Jianu sunt acuzaţi de abuz în serviciu, după ce în urma unei şedinţe de directorat s- a hotărât ca Aurel Medinţu să plece din CEO cu salarii compensatorii. Procurorii spun că ar fi fost acordate ilegal.

Un comentariu

  1. Cloacă de infractori

    Numai împuțiți și infractori penali.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*