spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicProgram greu pentru mineri

    Program greu pentru mineri

    Activitatea minieră şi energetică desfăşurată de Complexul Energetic Oltenia nu este afectată de ninsorile abundente căzute în ultimele zile. Conducerea companiei a declarat pentru „Impact în Gorj”, că în aceste zile s-a lucrat la deszăpezirea căilor de acces, la golirea circuitelor încât de astăzi activitatea de producţie să se desfăşoare conform planificărilor. Nici activitatea energetică nu a fost afectată, CE Oltenia funcţionând ieri cu nouă grupuri energetice.

    Valul de ninsori abundente ce s-a abătut peste Oltenia nu a creat probleme majore sistemului minier şi energetic. Pentru ca activitatea de exploatare pe parte minieră să se desfăşoare fără sincope în ceea ce înseamnă îndeplinirea planurilor de producţie, în weekend s-a muncit la deszăpezirea căilor de acces cu utilaje, la golirea transportoarelor, a circuitelor, după cum a declarat directorul general din cadrul Diviziei Miniere, Daniel Antonie. „Noi am funcţionat bine în această perioadă, s-a lucrat la deszăpezirea căilor de acces, a zonelor limitrofe, s-a continuat cu golirea circuitelor, încât activitatea să se desfăşoare normal”, a explicat Antonie. La ora actuală, Divizia Minieră deţine stocuri de cărbune în cantitate de 760 000 t lignit.

    Medinţu: „Nu avem probleme!”

    O bună desfăşurare a activităţii de livrare a energiei se înregistrează şi pe acest segment, cel energetic, din termocentrale. Ieri, CE Oltenia funcţiona cu nouă grupuri energetice, termocentralele deţinând stocuri suficiente de cărbune. „Deocamdată nu se înregistrează probleme, cărbune este în termocentrale, este şi în depozitele Diviziei Miniere şi se funcţionează bine”, a spus şeful Sucursalei Energetice, Aurel Medinţu. Dacă ieri, CE Oltenia funcţiona cu nouă grupuri energetice, livrând în Sistemul Energetic Naţional 1600MWh, pentru astăzi situaţia este bună, în condiţiile în care erau notificate opt grupuri energetice. Medinţu a declarat ieri că „pentru astăzi avem notificate trei grupuri la Rovinari, două la SE Turceni, unul la Işalniţa şi două la Craiova.Vom vedea ce se întâmplă pe piaţa de echilibrare. Dacă va scădea vântul ca şi intensitate, le menţinem pe toate”. Acesta a mai precizat că nici în ceea ce priveşte transportul de cărbune pe CFR nu s-au înregistrat probleme majore, singura sincopă fiind aceea că la Termocentralele Işalniţa şi Turceni, descărcarea cărbunelui din navete a mers puţin mai greoi deoarece cărbunele s-a lipit de vagoane. „Este o situaţie care se întâmplă pe timp de iarnă, este ceva normal. Cărbunele s-a lipit de vagoane şi este mai greu cu descărcarea, însă menţionez că tunelurile de dezgheţ funcţionează la capacitate şi nu sunt probleme majore”, a mai precizat Aurel Medinţu, pentru „Impact în Gorj”. Nu trebuie omis faptul că în această perioadă consumul de lignit în termocentrale pentru obţinerea energiei electrice este mai mare, cărbunele având o anumită stare de umiditate cauzată de ninsorile căzute.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: