spot_img
8.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăEconomicProiectul Electra anulat, cale liberă pentru CE Oltenia

    Proiectul Electra anulat, cale liberă pentru CE Oltenia

    Sindicatele miniere şi energetice din Gorj se opun total intenţiei Guvernului de privatizare a viitoarei Companii Energetice Oltenia. Vicepreşedintele FNME Gheorghe Etăgan a declarat că sindicatele din Oltenia nu sunt de acord cu privatizarea unor companii de interes naţional şi strategic. Deputatul PDL Severus Militaru a declarat că în şedinţa CSAT de ieri s-a regăsit şi proiectul privind anularea Hotărârii de Guvern de înfiinţare a Companiei Electra „a fost anulat proiectul Electra şi s-a dat ok-ul spre înfiinţarea CE Oltenia”.

    De la o zi la alta, sindicatele miniere şi energetice din Gorj sunt tot mai pesimiste în ceea ce priveşte înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Dezamăgiţi, liderii de sindicat au devenit tot mai nemulţumiţi atunci când au aflat de intenţia Guvernului privind privatizarea Complexului Oltenia, până la sfârşitul lunii iunie a anului viitor. Singura veste bună primită de sindicate în aceste zile este aceea că în şedinţa CSAT de ieri s-a luat decizia mult aşteptată. Deputatul democrat-liberal Severus Militaru a declarat că „în şedinţa CSAT s-a renunţat la înfiinţarea Companiei Electra şi s-a dat undă verde pentru crearea celor două Complexuri Oltenia şi Hunedoara”.

    Sindicate: „Ne opunem privatizării”

    Liderul de sindicat de la Energia Turceni, Eugen Iovan face o analiză şi se întreabă „ce privatizări au dat rezultate în România? Sindicatele nu sunt de acord şi nici nu agreează ideea privatizării CE Oltenia. Cine va pune mâna pe Compania Oltenia va fi interesat doar de obţinerea profitului, nu şi de salariaţi”. O opinie asemănătoare are şi preşedintele Sindicatului Mine Energie din Bazinul Jilţ, Adrian Marciuc. Acesta consideră că cel mai important este protecţia salariaţilor şi crearea condiţiilor decente de lucru „nu putem concepe şi nici accepta ca noua companie ce se va înfiinţa să fie privatizată. Ce se va întâmpla cu oamenii? Nu putem asista, apoi neputincioşi cum se vor lua măsuri dure. Rolul nostru este acela de a proteja minerii şi de a milita pentru ca drepturile lor din contractul colectiv de muncă să fie respectate”, a mai declarat Marciuc. Marin Golea, liderul de sindicat de la Minerul Rovinari crede că legislaţia ce domină acest domeniu strategic ar trebui să fie una foarte bine pusă la punct „noi întotdeauna ne-am opus privatizării, cu atât mai mult acum când peste o săptămână se vor deschide ofertele pentru grupul energetic de minim 500MW. Există o oarecare incoerenţă iar noi nu putem accepta. Se vorbea la un moment dat de o listare pe bursă a companiei, acum este altceva”. Opunerea totală vine şi din partea FNME, vicepreşedintele Gheorghe Etăgan întrebând actualul executiv „când este serios şi o să facă CE Oltenia? Nu vrem privatizarea companiilor de interes naţional şi strategic. Văd că Guvernul se dezice de înţelegerea avută cu Fondul Proprietatea, privind listarea pe bursă a CE Oltenia”.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: