Acasa / Economic / Promisiunile ministrului Anton Anton

Promisiunile ministrului Anton Anton

În conferința de presă susținută la Târgu Jiu, ministrul Energiei și-a asumat o serie de măsuri pentru sprijinirea Complexului. Anton Anton a declarat că va fi eliminată Ordonanța nr. 114/2018 care impune o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie. În privința certificatelor de CO2, problema rămâne!

„Avem mari probleme cu certificatele de CO2, mari de tot! Nu vă imaginați că nu am discutat chestia asta dar e o situație pe care nu ne-am imaginat-o. Am vorbit și cu Comisarul European și i-am explicat că am ajuns la niste prețuri la care nu ne-am așteptat. Și noi suntem la Minister în poziția în care încercăm să creem o schemă prin care să reducem această povară a certificatelor. Certificatele au fost inventate la nivel european pentru decarbonare. Nu e o povară pe care o plătește doar Româine, o plătesc și alte țări. În planul de perspectivă ale companiei sunt prevăzute măsuri de perfecționare, de schimbare a tehnologiilor ,și, toate aceste lucruri vor duce încet ,încet, cu tehnologii moderne, la reducerea emisiile de dioxid carbon. Dar, toate astea se fac cu multi bani și în timp!”, a declarat ministrul Anton Anton.

Promisiuni

În privința ordonanțe impuse pentru a rotunji bugetul statului, Anton susține că va fi eliminată. „Taxa de 2% pe cifra de afaceri, ne vom stradui să o eliminăm pentru companiile care funcționează pe bază de cărbune. Nu ne mai putem împovora și cu asta!”, a mai declarat ministrul Energiei. În privința demiterii managerului CEO, Anton a declarat că: „nu mi s-a solicitat și nici nu am discutat despre demiterea domnului Boza”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*