Propunere de amânare a şomajului tehnic pentru salariaţii CEO

0
79

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia (CEO) ar putea intra în şomaj tehnic de pe data de 13 aprilie, şi nu de pe 6 aprilie, aşa cum se stabilise iniţial.

Urmează ca toţi ce aproximativ 13.000 de salariaţi, să intre în şomaj tehnic pe rând.

În prezent, din cele patru termocentrale ale CEO mai funcţionează doar două, şi acestea la o capacitate redusă, din cauză că marii consumatori şi-au închis porţile în perioada stării de urgenţă. Compania a stabilit o schemă de intrare în şomaj tehnic. De exemplu, salariaţii de la carierele din zona Jilţ vor intra în şomaj tehnic alături de cei de la termocentrala Turceni, care este aprovizionată cu cărbune de la aceste termocentrale. Vor funcţiona, în perioada şomajului tehnic, doar câte o singură termocentrală cu câte două blocuri, în timp ce restul vor fi oprite.

Cer suplimentarea veniturilor

Liderii de sindicat încearcă să obţină mai mulţi bani pentru salariaţii care vor fi în şomaj tehnic.

„Angajaţii trebuie să primească măcar 2.380 de lei cât stau în şomaj. Am avut o discuţie cu preşedintele Directoratului şi mi-a spus că salariaţii vor fi afectaţi din punct de vedere financiar destul de mult şi trebuie găsite soluţii, astfel încât aceste venituri să fie mai mari“, a spus Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here