Propunere: Strategia Energetică a României să devină lege aprobată de Parlament!

0
271

Fostul secretar de stat Andrei Maioreanu susține că Guvernul ar trebui să-și îndrepte atenția spre sectorul energetic românesc. În acest sens, social democratul susține că a propus colegilor parlamentari să voteze modificarea Legii energiei și gazelor naturale. “Aprobarea Strategiei Energetice a României de către Parlament va elimina eventualele disensiuni politice interne și ne va întări poziția în UE.”, transmite Andrei Maioreanu.

Din această perspectivă, dar și pentru a veni în sprijinul companiilor energetice, am propus colegilor mei parlamentari din județul Gorj o modificare a Legii 123/2012 – Legea energiei și a gazelor naturale. Am propus ca Strategia Energetică a României să devină lege aprobată de Parlament.Până în acest moment, Strategia Energetică se adoptă prin Hotărâre a Guvernului. Mutând nivelul aprobării de la Guvern la Parlament, Strategia Energetică va deveni o lege independentă de culoarea politică a oricărui executiv. Va fi mai puternică și mai greu de modificat în funcție de interesele partidelor politice. Aprobarea Strategiei Energetice a României de către Parlament va elimina eventualele disensiuni politice interne și ne va întări poziția în UE. În egală măsură, este o abordare cât se poate de constructivă și în folosul tuturor – de la producători, la consumatorii de energie electrică. Avem resurse, avem energeticieni de foarte bună calitate, avem manageri de companii buni, este momentul să așezăm lucrurile pe un suport serios de care toți au nevoie. Sectorul energetic este în sine o resursă fundamentală a economiei românești!, a transmis Andrei Maioreanu.

Temporizarea măsurilor

În ceea ce privește contribuția Guvernului pentru acest domeniu de activitate, Maioreanu susține că ar merita mai multă atenție din partea oficialilor. “Evoluția domeniului energetic românesc pare că devine tot mai complicată. Sunt probleme pe întreg circuitul – de la producător, până la consumatorul final. Scăderea consumului din această perioadă a pandemiei a amplificat problemele din sistem. Guvernul PNL, după ce a frământat în gol ideea alegerilor anticipate și a „punctat” profund cu planul „uite Cîțu, nu e Cîțu”, a trecut acum la „evaluări și analize”. Într-o perioadă în care putea lucra dinamic, cabinetul Orban a preferat temporizarea oricărei măsuri. Nu știu care sunt motivele, dar oricare ar fi acestea, sectorul energetic românesc are nevoie de mult mai multă atenție decât primește azi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here